Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων: Τέλος Νοεμβρίου έρχεται η λυπητερή! Αξία αυτοκινήτου και κυβικά αυξάνουν το ποσό

“Θα μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, δίνοντας το περίγραμμα της κατεύθυνσης που έχει δώσει το υπουργείο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα έρθουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και θα πρέπει να πληρωθούν ως την 31η Δεκεμβρίου.
Ο υπουργός βέβαια σε παλιότερες δηλώσεις του έσπευσε να διευκρινίσει πως ακόμη δεν είναι έτοιμος να πει κυβικά ή ποσά αξίας που θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας , ωστόσο άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι φορολογικά θα υπολογίζεται κυρίως η αξία.

Σε ό,τι αφορά στα υβριδικά αυτοκίνητα ή τα αυτοκίνητα με μικρούς ρύπους ο υπουργός επίσης ξεκαθάρισε πως “εάν έχουν μεγάλο κυβισμό ή είναι ακριβά θα φορολογηθούν”.
Το γενικότερο πλαίσιο είπε ο κ. Αλεξιάδης είναι να μην υπάρχει καμία αλλαγή στα μεσαίας αξίας και μεσαίων κυβικών αυτοκίνητα, ενώ να υπάρξει σαφής ελάφρυνση στα μικρού κυβισμού και μικρής αξίας αυτοκίνητα.

Ουσιαστικά οι αποφάσεις αυτές είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση που είχε προϋπολογίσει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ποσό 400 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Οι κοινωνικές αντιδράσεις ωστόσο ήταν τέτοιες που τελικά έφεραν μικρότερους του 23% συντελεστές και αυτό δεν “πέρασε” από την Κομισιόν που ζητά είτε 23% ΦΠΑ, είτε άλλο μέτρο που να αποφέρει το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Οκτώβριος, 2015, 5:53 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr