Βουλή – Τροποποίηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης και αντιδράσεις – Νομοσχέδιο για τα επιδόματα αδείας

18:59 – Μια τροποποίηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας, που υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, πυροδότησε τη σημερινή συνεδρίαση. Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο για να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία, ή σύμβαση δανεισμού με τηνΚομισιόν, το ΔΝΤ ή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χωρίς, ωστόσο, τα τελευταία να εισάγονται στη Βουλή «προς κύρωση» (όπως προβλεπόταν στο αρχικό νομοσχέδιο), αλλά προς «συζήτηση και ενημέρωση», καθώς θα «ισχύουν και θα εκτελούνται από της υπογραφής τους».

Η τροποποίηση αυτή, που ζητήθηκε λίγο πριν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα επιδόματα αδειών των συνταξιούχων, αιτιολογήθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου ως αναγκαία «για να μην υπάρξει ασάφεια και καθυστέρηση στο αίτημα εκταμίευσης», καθώς η εκταμίευση των 110 δισ θα πρέπει να γίνει «το συντομότερο δυνατόν».

«Σήμερα υπογράφω εγώ την δυνατότητα εκταμίευσης και βεβαίως η δανειακή σύμβαση θα έρθει στη Βουλή και θα ψηφιστεί. Τα όσα έχουν γίνει, είναι λοιπόν απολύτως ορθά», ανέφερε ο υπουργός, αποκρινόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, και συνέχισε: «Σε όλη την Ευρώπη είναι σε εξέλιξη η υπόθεση της εκταμίευσης, προκύπτουν συνεχώς ζητήματα, ζητούνται αναδιατυπώσεις και το μικρό ακόμα αυτό θέμα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να το κάνει πολιτικό ζήτημα. Το ζητούμενο είναι να γίνει εκταμίευση το συντομότερο δυνατόν. Τα παιχνίδια του τύπου «να πάμε με άλλο άρθρο του Συντάγματος» δεν είναι της στιγμής».

Η τελευταία παρατήρηση αφορούσε κυρίως τις αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς, τα οποία χθες ζήτησαν σθεναρά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα του μηχανισμού στήριξης, με την ευρεία πλειοψηφία που απαιτεί το Σύνταγμα για τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας. Χθες, η κυβερνώσα πλειοψηφία, καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, είχαν αντιταχθεί στο αίτημα αυτό, κρίνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν συνιστά διεθνή σύμβαση. Σήμερα, με την τροποποίηση δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει συμβάσεις που «τρέχουν» χωρίς προηγούμενη υπερψήφισή τους από τη Βουλή. Το επιχείρημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπήρξε κοινό: «Αν δεν χρειαζόταν χθες υπερψήφιση του νομοσχεδίου, γιατί έγιναν οι ψηφοφορίες και οι διαγραφές των βουλευτών; Τι νομοσχέδιο ψηφίστηκε τελικά χθες;».

«Η πρόταση επαναδιατύπωσης δεν αναιρεί τίποτα απολύτως από την ψήφο που έδωσαν χθες οι βουλευτές», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, και πρόσθεσε: «Ό,τι ψηφίσαμε χθες, ισχύει απολύτως και για τον καθένα, με τον τρόπο που ψήφισε. Το μόνο που δεν ισχύει, είναι ότι καθ’ οιονδήποτε τρόπο η διατύπωση μεταβάλλει τη συνταγματική βάση της συζήτησης. Δεν μπορεί να νοηθεί, ότι η αλλαγή αυτή αλλάζει την εξουσιοδότηση, που δώσαμε στον υπουργό, να συνάπτει τις συμβάσεις αυτές. Ποτέ το έλασσον, δεν μπορεί να ανατρέψει το μείζον».

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ, η αντίδραση ήρθε από τον εκπρόσωπό του, Αστ. Ροντούλη: «Χθες υπερψηφίσαμε το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου με συναίσθηση ευθύνης. «Απώτερος στόχος μας, ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι και μέσα στην αίθουσα υπάρχουν δυνάμεις, που προτάσσουν το πατριωτικό συμφέρον. Ζητάτε υπευθυνότητα από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως να προτάσσουν το εθνικό συμφέρον κι εσείς, που είστε η κυβέρνηση που έχει αναλάβει τους χειρισμούς αυτούς, έχετε μεταβάλει τους όρους συζήτησης από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να απαντήσετε γιατί οδηγήσατε τη Βουλή σε ψηφοφορίες; Στήθηκαν αμοιβαία, μηχανισμοί διαγραφών διαφωνούντων».

O βουλευτής του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, υποστήριξε πως «δεν φέρανε χθες τη ρύθμιση, για να προλάβουν ονομαστική ψηφοφορία. Να σταματήσει εδώ η διαδικασία και να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Αλλιώς, να μας πείτε ότι η Βουλή είναι εδώ για να «ενημερώνεται» για τις συμφωνίες που υπογράφει ο υπουργός των Οικονομικών με το ΔΝΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

«Η προσθήκη αποδεικνύει αυτό που ισχυριζόμαστε από την εποχή του Μάαστριχτ, ότι έχουν εκχωρηθεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, και πρόσθεσε: «Παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο. Έχουν κάνει το Σύνταγμα λάστιχο».

Για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κατήγγειλε τη διαδικασία ως παράτυπη. «Η κυβέρνηση μπορεί να ψηφίσει τη διάταξη με δική της ευθύνη. Μπορεί το προεδρείο να αποφασίζει και το ίδιο με δική του ευθύνη. Δεν μπορεί, όμως, να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Αν το πρόβλημα ήταν τυπικό, δεν υπήρχε λόγος να φέρει η κυβέρνηση τη ρύθμιση τελευταία στιγμή σε άλλο νομοσχέδιο. Εγείρονται κοινοβουλευτικά και συνταγματικά θέματα. Δεν μπορούν να έρχονται τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που τροποποιούν ήδη ψηφισθέν νομοσχέδιο. Αυτό θα πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες», είπε.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «βραδυφλεγή» την έκρηξη της Νέας Δημοκρατίας, αφού υπερψηφίστηκε το χθεσινό νομοσχέδιο, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού της κυβέρνησης μέσω μιας διαδικασίας αναζήτησης 180 θετικών ψήφων, ή τον κίνδυνο καταψήφισης του νομοσχεδίου. «Τα δύο κόμματα ακολούθησαν την τακτική «βάστα με να σε βαστώ» πίσω από το τυπικό «όχι» της ΝΔ και με καθαρισμό των διαφωνούντων», υποστήριξε ο βουλευτής.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους όσους υπερψήφισαν χθες το νομοσχέδιο, ότι ήξεραν πολύ καλά τι ψηφίζουν. Ψηφίσαμε ένα σχέδιο νόμου με συγκεκριμένα μέτρα βασισμένα σε ένα μνημόνιο. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνταγματικότητας», επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών.

Στην συνεδρίαση προσήλθε εκτάκτως και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατήγγειλε «γελοιοποίηση των θεσμών» και «πραξικόπημα», «τη στιγμή που η κυβέρνηση υποτίθεται πως αναζητά ευρύτερες συναινέσεις». «Να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Οικονομικών να εξηγήσει τι συμβαίνει», επέμεινε ο κος Τσίπρας.

Κατ΄απαίτηση της πλειοψηφίας, ο προεδρεύων Γρηγόρης Νιώτης κήρυξε την λήξη της συνεδρίασης.

Με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τροποποίηση, η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα επιδόματα αδειών, πέρασε σε δεύτερη μοίρα.Σημειώνεται η βελτίωση που επέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, εξαιρώντας από τις περικοπές των επιδομάτων αδειών, όσους έχουν εξασφαλίσει σύνταξη με το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, καθώς και όσους λαμβάνουν επίδομα ανικανότητας με βάση τις διατάξεις του άρθρου 54 του Π.Δ. 169/2007.

Το νομοσχέδιο για τα επιδόματα αδείας, υπερψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης, αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ξεχωριστά, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, πραγματοποίησαν παραστάσεις στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, καταγγέλλοντας, τόσο τη διαδικασία τροποποίησης του νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε χθες, όσο και τη στάση που κράτησε ο προεδρεύων στην Επιτροπή, Γρηγόρης Νιώτης, για τον οποίον τόνισαν ότι έσπευσε να κηρύξει την λήξη της συνεδρίασης, ενώ υπήρχαν ακόμα εγγεγραμμένοι βουλευτές για να τοποθετηθούν.

Σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη, ο πρόεδρος της Βουλής κράτησε αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι όλα τα μνημόνια θα κυρωθούν από τη Βουλή.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Μάιος, 2010, 6:58 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Βουλή – Τροποποίηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης και αντιδράσεις – Νομοσχέδιο για τα επιδόματα αδείας”

 1. alex

  ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΩΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΥΦΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ.

  Χθες 12 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε μια ομιλία δύο νέων νομικών, που ανέλαβαν εκ μέρους του Συνασπισμού να «ενημερώσουν» τους συμπολίτες μας, για το Μνημόνιο και το Νέο Νόμο για το Ασφαλιστικό Σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις.

  Όπως σε όλες τις οργανωμένες εκδηλώσεις της Αριστεράς αναμασήθηκε ή ίδια πατροπαράδοτη καραμέλα «Για όλα φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση», «Είναι όλοι εναντίον μας», «Κάτω το κεφάλαιο», «Να αρνηθούμε να πληρώσουμε» (λες και θα μας ρωτήσει κανένας αν θα πληρώσουμε, οι Τράπεζες δεν ρωτούν όταν δίνουν συντάξεις ή κατάσχουν για μη πληρωμή φόρων), «τι να μας κάνουν τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, αφού αυτοί μας έφεραν εκεί που μας έφεραν» κλπ.

  Και μας φέρνουν για παράδειγμα την Αργεντινή, και πως αντέδρασε ο λαός της «….. παίρνοντας υπό τη διαχείρισή τους ορισμένα εργοστάσια» κλπ χονδροειδή ανιστόρητα ψέματα, με συγκρίσεις προς μια χώρα σαν την Αργεντινή που δεν έχουμε ούτε το ένα εξακοσιοστό (1/600) των εργοστασίων της (έχουμε μόνο μικρομεσαίες επιχειρήσεις – εκτός αν εννοεί η Αριστερά να πάρει ο λαός τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ υπό τον έλεγχό του).

  Για τα δύο (τρία μάλιστα τώρα) κόμματα της Αριστεράς που έχουν το θράσος να ζητούν από τους ψηφοφόρους την εκλογή Ευρωβουλευτών τους για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα έπρεπε να είχαν αναρωτηθεί, τυχόν σκεπτόμενοι, πολίτες, «ποια είναι η θέση της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στους Κοινωνικούς Αγώνες της Ευρώπης για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

  Η Αριστερά έχει αποσιωπήσει από το λαό, το γεγονός ότι η Ευρωπαίκή Ένωση, επεξεργάστηκε εδώ και χρόνια και τροποποίησε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ώστε επιτέλους να μπορέσει να την υπογράψει (η Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέλος της Σύμβασης πλέον, πράγμα που δεν γινόταν παλιά γιατί μόνο κράτη μπορούσαν κάτι τέτοιο) και με τον τρόπο αυτό όλο το κεκτημένο των αναγνωρισμένων κοινωνικών δικαιωμάτων των Ευρωπαϊκων πολιτών, θα ενσωματωθεί στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

  Οι ηγέτες της Αριστεράς, που ζούν ακόμα στην εποχή και στο πνεύμα του Ζαχαριάδη, σκόπιμα αποσιωπούν από τους οπαδούς τους, αυτή την εξέλιξη, με σκοπό να πετυχαίνουν την εκλογή ευρωβουλευτών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με μοναδικά προσόντα τη δυνατή φωνή, τα συνθήματα με τις ντουντούκες, και την παρασιώπηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου στους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Επειδή η Αριστερά (από το Ζαχαριάδη ως τον Τσίπρα) αναμασάει συνεχώς την καραμέλα, ότι «η κακή Ευρωπαϊκή Ένωση φταίει που εξισώθηκαν τα όρια ηλικίας ανδρών και γυναικών στο 65ο έτος», ενώ η καλή Αριστερά ζητούσε μέχρι πριν δύο μήνες «να μονιμοποιηθούν αμέσως οι 250.000 συμβασιούχοι του Δημοσίου» (αυτοί που μπήκαν από το παράθυρο, ενώ οι βλάκες έδιναν εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ), καιρός είναι να δούμε την αλήθεια.

  Βεβαίως οι άνθρωποι που εκλέχτηκαν για να εκπροσωπούν την Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ξέρουν φαίνεται μόνο από τέτοια συνθήματα που πιάνουν εύκολα οπαδούς, με την ίδια ευκολία που πιάνουν τους περισσότερους τηλεθεατές τα μεσημεριανά κανάλια της Βλακοτηλεόρασης.

  Με αφορμή τις περικοπές που γίνονται τώρα στις συντάξεις, ο κόσμος έμαθε ότι υπάρχουν και κοινωνικά δικαιώματα που έχει αναγνωρίσει με τη νομολογία του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (στο Στρασβούργο) εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έτσι όπως ερμηνεύεται από την ευρωπαϊκή νομολογία είναι πολύ πιο προοδευτική από οποιονδήποτε αφισσοκολλητή της Αριστεράς που καταφέρνει με τα συνθήματά του (είτε επειδή ανήκει σε μία φράξια όπως π.χ. της Ρόζας Λούξεμπουργκ) να εκλεγεί βουλευτής.

  Ενώ λοιπόν οι άλλοι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να κάνουν πιο δημοκρατικό και με πιο δυνατές κοινωνικές αξίες το οικοδόμημα της Ευρώπης, μέσω της επιμονής τους σε λύσεις μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δικοί μας αριστεροί (αυτοί που ξαφνικά π.χ. ξυπνούν και δίνουν ποσοστό 17% στον Τσίπρα και την άλλη του το κατεβάζουν στο 3% – και τώρα στο 2,4%), φροντίζουν επιμελώς, ώστε ο λαός να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του, όχι ως ευρωπαϊκός λαός, αλλά ως λαός της Ουγκάντας. Αγνοούμε δηλαδή επιδεικτικά, όσα κοινωνικά δικαιώματα πέτυχαν οι λαοί της Ευρώπης, των καιρό που εμείς περιοριζόμαστε σε διαμαρτυρίες έξω από το Σούπερ Μάρκετ του Βερρόπουλου ή του Σκλαβενίτη, επειδή ακριβώς τόσο μόνο μυαλό διέθεταν οι εκπρόσωποι που ξεχώριζαν για τη δυνατή τους φωνή και μόνο.

  Και βέβαια η Αριστερά από το Ζαχαριάδη ως τον Τσίπρα, ξαναρίχνει το αποπροσανατολιστικό της σύνθημα «Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων μόνο αρνητικές αποφάσεις βγάζει για τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων».

  Είναι τόσο ευχάριστα τα συνθήματα της Αριστεράς που ακριβώς πετυχαίνουν ακροαματικότητα, όπως είπα πιο πάνω, λόγω της αφέλειάς τους και των ψευδών τους, όση ακριβώς πετυχαίνουν οι μεσημεριανές εκπομπές των βλακοκαναλιών. Το ψεύδος είναι ότι μπερδεύουν τα κοινωνικά δικαιώματα (συντάξεις – μισθοί) που εξετάζονται π.χ. από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (την ύπαρξη του οποίου αγνοεί η Αριστερά), με τα θέματα ισότητας και αποφυγής διακρίσεων στην εργασία στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαπρέψει και έχει πετύχει πραγματική ισότητα συνθηκών στην εργασία, για άνδρες/γυναίκες, ομοφυλόφιλος, ανθρώπους με έιτζ, ανάπηρους κλπ, για τους οποίους η Αριστερά επεφύλαξε απλά την τύχη του διαδηλωτή στο δρόμο (έστω και αν δεν μπορούσαν να περπατήσουν λόγω αναπηρίας).

  Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, έστω και αν δεν ασχολείται με κοινωνικά δικαιώματα, έχει πετύχει μέχρι σήμερα πολύ περισσότερη προστασία στους εργαζόμενους, από εκείνη που προσφέρουν οι αυτόκλητοι καθοδηγητές των διαδηλώσεων της Αριστεράς με τις ντουντούκες.

  Τώρα, το «γιατί φτάσαμε στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δεν είναι θέμα για το οποίο φταίνε οι λαοί της Ευρώπης που αγωνίστηκαν διαφορετικά από μας. Το ερώτημα αυτό να τεθεί στους ηγέτες της Αριστεράς που επέμεναν τόσα χρόνια στα συνθήματα «Σύνταξη στα 60 για όλους», «να μονιμοποιηθούν στο Δημόσιο όλοι οι συμβασιούχοι», «να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με stage», «να κρατικοποιηθούν όλες οι βιομηχανίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις», «Η κατώτερη σύνταξη να είναι 1.500 Ευρώ», «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και άλλες αηδίες, για τις οποίες κάθε αριστερός νιώθει περήφανος που τις φώναζε εδώ και 40 χρόνια στους δρόμους και τις οποίες διηγείται με καμάρι στα παιδιά του.

 2. Γιώργος

  Τα παρακάτω είχα στείλει σε μια αριστερή, από τις φανατικές του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, από αυτές που είχαν κάποτε ανεβάσει το ποσοστό του στο 17% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, και αρνήθηκαν να αναρωτηθούν γιατί έπεσε ξαφνικά..

  ……
  Το γράφω επειδή, δεν έχω συναντήσει ούτε έναν αριστερό του Συνασπισμού ή της συγγενικής πανσπερμίας των συστατικών στοιχείων τους, που να σταματά ένα δευτερόλεπτο τον αυτοθαυμασμό του και την ειρωνεία που επιφυλάσσει σε όποιον διαφωνεί με τη γραμμή της ηγεσίας.
  ……………………
  Καταλαβαίνω ότι θεωρείτε κύριοι του Συνασπισμού ότι όποιος ασκεί την παραμικρή κριτική στον ΣΥΝ κλπ είναι ψυχασθενής… Σας δείχνω κατανόηση..

  Τώρα που οι δημοσκοπήσεις του ΣΥΝ τον δείχνουν να έχει κολλήσει στο 2,4% και σε λίγο θα γίνει ότι και το ΚΚΕ Εσωτερικού που ούτε σε μουσείο δεν το αναφέρουν, παραθέτω πάλι τα λόγια μου, μήπως κάποιοι, με την έπαρση που τους διακρίνει θελήσουν να συνεχίσουν την αλαζονική τους θεώρηση των πραγμάτων.

  ///…Μπορώ να ξεχάσω κάτι που μου έκαναν τότε που ήσαν οι ίδιοι άνθρωποι του Συνασπισμού στη Βουλή με αυτούς που σκέφτονται το νέο σχήμα «Δημοκρατική Αριστερά»; (Ο ΣΥΝ δεν ήταν το κόμμα με τα μικρά ποσοστά και τη μεγάλη έπαρση;)

  Αυτό το απλό και δίκαιο που ζήτησα να μου κάνουν (διαβίβαση αναφοράς σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για παραβίαση από την κυβέρνηση της κοινοτικής οδηγίας 2000/78/ΕΚ) θα τους κόστιζε 30 φορές λιγότερο από το να αγοράσουν ένα τσαμπί σταφίλι από το μανάβη.

  Ήμουν βλάκας που δεν φαντάστηκα τότε το μέγεθος του μεγαλείου τους, και επέμεινα το κρίσιμο διάστημα να παρακαλώ αυτούς τους συγκεκριμένους. Εκείνοι ψήλωσαν κατά μερικούς πόντους από τα παρακάλια μου και αισθάνθηκαν ότι δεν είχαν υποχρέωση ούτε να μου απαντήσουν αρνητικά. Ούτε και στις περασμένες εκλογές που έθιξα το θέμα στο Ιντερνετ, δεν σκέφτηκαν ούτε να ζητήσουν συγγνώμη. Τι θα τους κόστιζε η συγγνώμη;

  Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ρουσφέτι. αυτό προκύπτει από α) το γεγονός ότι βγήκαν στη συνέχεια δικαστικές αποφάσεις υπερ εμού για το συγκεκριμένο θέμα (άσχετα που δεν εφαρμόζονται) και β) γιατί τους έχουμε στη Βουλή όταν σκοπός τους σύμφωνα με τον Κανονισμό τους είναι και να επισημαίνουν πράγματα ώστε ο πολίτης να μην προσφεύγει πάντα στα δικαστήρια; (αμαν είναι και για άλλες δουλειές τα δικαστήρια).

  Με έγραψαν κανονικά, και στη συνέχεια αρνήθηκαν έστω και να ζητήσουν συγγνώμη. Τώρα μου λέτε γιατί εγώ δεν μιμούμαι το Χριστό και να στρέψω την παρειά μου να μου δώσουν και άλλο χαστούκι; (αυτό με συμβουλεύουν οι φανατικοί οπαδοί του Τσίπρα και του Κουβέλη). Και αν το κάνω, θα βοηθήσει αυτό την Αριστερά; Ή μήπως κάποιος καινούργιος Τσίπρας με ωραίο μαλλί, ωραίο πρόσωπο, ωραία μοτοσικλέτα και αλλοδαπή διαθέσιμη για δεξιώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, πάρει τα πάνω του και μαζέψει πάλι ένα 17% όχι οποιωνδήποτε ανθρώπων αλλά ανθρώπων της αριστεράς και το πετάξει κάποτε σαν γόπα στο δρόμο για να το πατήσει και στριφτά με το παπούτσι του. Έτσι γίνονται αυτοί που δυναμώνουν μόνο με συνθήματα και δεν βοηθούν τον συνάνθρωπο όταν είναι η δουλειά τους η ίδια να βοηθήσουν (δεν ζήτησα ρουσφέτι ή διορισμό!).///
  ……..

  Το τέλος όλων αυτών των κομμάτων της κοροϊδίας έρχεται. Όσοι ζήσουμε μετά το τέλος αυτής της λαίλαπας που μας έπεσε – σαν συνέπεια είτε της κοροϊδίας είτε των ανεδαφικών κοροϊδευτικών συνθημάτων «να πληρώσει η πλουτοκρατία», «εμείς θα αγωνιστούμε στους δρόμους» κλπ, κάποτε θα αναγκαστούμε να συμπήξουμε συνεταιρισμούς, βασισμένους στην αδελφοσύνη και την πραγματική και όχι λεκτική αλληλεγγύη. Όσοι αποδεδειγμένα βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, ίσως να έχουν ελπίδες να αποτελέσουν στελέχη ή πυρήνες αυτών των σχημάτων που θα υπάρξουν μετά την καταστροφή της Ελλάδας.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr