Ειδικός Φόρος σε είδη πολυτελείας και άλλες διατάξεις

11:04 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών του και σε συνέχεια της ψήφισης του νέου φορολογικού νόμου γνωστοποιεί στα μέλη του ότι :

Με το άρθρο 87 παρ. 6 που τροποποιεί το άρθρο 17 παρ. 4 παλαιότερου νόμου, διευκρινίζεται ότι ο φόρος πολυτελείας για τα εγχωρίως παραγόμενα, ειδικά για τα πωλούμενα λιανικής για τα οποία προηγούμενα δεν έχει επιβληθεί φόρος πολυτελείας λόγω παραγωγής τους από την ίδια την επιχείρηση, επιβάλλεται επί της τιμής λιανικής πώλησης προ ΦΠΑ, μειωμένης κατά 30%. Ο φόρος αυτός δεν επιβάλλεται αν τα αγαθά αυτά εξάγονται ή αποτελούν αντικείμενο ενδοκοινοτικής παράδοσης. Χρόνος γένεσης της φορολογικής υποχρέωσης κατά των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων είναι ο χρόνος παραλαβής των ειδών από τον αποκτώντα, για τα δε εγχωρίως παραγόμενα, κατά την πώληση αυτών από τον παραγωγό.

Κατά συνέπεια :

  1. Για εισαγωγές α’ υλών από τρίτες χώρες ή αγορές πρώτων υλών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την εξαγωγή προϊόντων ή την ενδοκοινοτική παράδοση προϊόντων, παραμένει το ίδιο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλαδή δεν χρεώνεται στο τιμολόγιο φόρος πολυτελείας.
  2. Για τα είδη της παραγράφου 4 του άρθρου 17, δηλαδή σε ότι μας αφορά, (ενδύματα, εξαρτήματα της ένδυσης, και άλλα είδη από γουνοδέρματα Δ.Κ. 43.03), που προέρχονται από τρίτες χώρες προς Ευρωπαϊκή Ένωση, ο φόρος πολυτελείας βεβαιώνεται και εισπράττεται από τις Τελωνειακές Αρχές κατά τη θέση αυτών σε ανάλωση, ενώ τα προερχόμενα από άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τα εγχωρίως παραγόμενα ο φόρος αποδίδεται στην αρμόδια ΔΟΥ της έδρας του επιτηδευματία. Υπόχρεος για την απόδοση του φόρου για μεν τα εγχωρίως παραγόμενα είναι ο παραγωγός των προϊόντων, για δε τα προερχόμενα από τα λοιπά κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , το πρόσωπο που πραγματοποιεί την ενδοκοινοτική απόκτηση.
  3. Τρόπος έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης και τιμολογίων στο εσωτερικό της χώρας προϊόντων ετοίμων από γουναρικά, για γουνοποιούς που απόκτησαν α’ ύλες είτε από τρίτες χώρες είτε από χώρες τη κοινότητας.

α) Λιανική Πώληση

Αξία προϊόντων 1.000 €

Φόρος Πολυτελείας 7% 70 €

1.070 €

Μερικό Σύνολο

ΦΠΑ 21% 224,7 €

Συνολική αξία απόδειξης λιανικής πώλησης 1294,70 €

β) Χονδρική πώληση για γουνοποιούς που απόκτησαν α’ ύλες είτε από τρίτες χώρες είτε από χώρες της κοινότητας.

Χονδρική Πώληση

Αξία Προϊόντων 1.000 €

Φόρος Πολυτελείας 10 % 100 €

1.100 €

Μερικό Σύνολο

ΦΠΑ 21 % 231 €

Σύνολο αξίας τιμολογίου 1.331 €

γ) Λιανική Πώληση σε τουρίστες τρίτων χωρών ΠΟΛ 1338/96.

Αξία προϊόντων 1.000 €

ΦΠΑ 21% 210 €

Συνολική αξία απόδειξ.λιαν.πωλησης 1.210 €

Δεν υπολογίζεται φόρος πολυτελείας για προϊόντα τα οποία προορίζονται για εξαγωγή.

  1. Στα πλαίσια των νέων μέτρων, που θα ακολουθήσουν με το σύμφωνο σταθερότητας προς ενημέρωση των μελών μας θα εκδοθεί νέο Δελτίο Τύπου.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάιος, 2010, 11:06 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΓΟΥΝΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr