Το γεφύρι του Νεστορίου

Την προηγούμενη εβδομάδα το τοπικό ενδιαφέρον και τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε για λίγο το ακριτικό Νεστόριο. Αφορμή αποτέλεσε η ανακοίνωση από επίσημα χείλη πως ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του φράγματος Νεστορίου. Ο ανάδοχος είναι πλέον γνωστός και η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Μία συλλογική διεκδίκηση ετών φαίνεται πως μπαίνει επιτέλους, στην τελική ευθεία υλοποίησή της. Ένα έργο που πραγματικά πέρασε από σαράντα κόμματα και χαρακτηρίσθηκε από μεγάλες καθυστερήσεις, παλινωδίες και αναβολές.
Ανάλογη τύχη φαίνεται πως επιφυλάσσεται και για ακόμη ένα έργο της περιοχής, την γέφυρα του Αλιάκμονα στο Νεστόριο. Πριν από περίπου 16 μήνες, το καλοκαίρι του 2009, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το συγκεκριμένο έργο και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς στο αρχικό του στάδιο. Η διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού και του περιβάλλοντος χώρου, οι βάσεις (πέλματα), οι πυλώνες και ο μεταλλικός σκελετός της γέφυρας πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μερικούς μόνο μήνες. Με τη συνέχεια όμως, να μην δικαιώνει τις αρχικές προσδοκίες για σύντομη αποπεράτωση του έργου.
Ουσιαστικά από το φθινόπωρο του 2009, η υλοποίηση του έργου μοιάζει σαν να έχει σηκώσει χειρόφρενο και πλέον καρκινοβατεί. Εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή παρέμβαση, παραμένοντας στην ίδια ακριβώς κατάσταση με πέρυσι. Κι αν για κάποιο χρονικό διάστημα μία μπουλντόζα παρέμενε στην περιοχή για να υποδηλώνει ότι γίνεται κάποιο έργο, εδώ και κάμποσο καιρό έχει φύγει κι αυτή. Αφήνοντας την ημιτελή γέφυρα στο έλεος του καιρού και των κυβερνώντων.
Αντίστοιχα παραδείγματα μπορούμε να βρούμε άφθονα στο νομό Καστοριάς και στην πατρίδα μας ευρύτερα. Έργα σημαντικά και αναγκαία, όπως η καινούργια γέφυρα Νεστορίου που προβλέπεται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα, η οποία αριθμεί περίπου 60 χρόνια και σε πολλά σημεία της είναι πλέον ακατάλληλη. Μία οδική δίοδος που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των ακριτικών, ορεινών χωριών του Γράμμου και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ήπιου και εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή. Αν και με τους ρυθμούς που πάμε τελικά θα αναδείξουμε ως τουριστικό αξιοθέατο την ίδια τη μισοτελειωμένη γέφυρα, ως ένα ακόμη σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.


http://xrkosmas.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Νοεμβρίου, 2010, 10:58 πμ. στις Κατηγορίες ΝΕΣΤΟΡΙΟ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr