“Θα είμαι δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια” Η Μαρία Αντωνίου για τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Καστοριάς

Δ.Τ – “Η ανάδειξη της Λίμνης Καστοριάς, αποτελεί βασικό παράγοντα για την διατήρηση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής κληρονομιάς που ανήκει στα παιδιά μας, συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τελικά αποτελεί πηγή της ίδιας της ζωής στην Π.Ε Καστοριάς”, διαμήνυσε στον χαιρετισμό της η Μαρία Αντωνίου στην 1η Συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Φορέα Διαχείρισης για την περιοχή προστασίας της φύσης της Λίμνης Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στην Καστοριά.

Η Μαρία Αντωνίου, η οποία λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να συμμετέχει στις εργασίες της συνάντησης, ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της ότι κατέβαλε και η ίδια μεγάλη προσπάθεια “ώστε κατά την ψήφιση του Ν.4109/2013, που αφορούσε την συγχώνευση ή την κατάργηση Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης περιοχής προστασίας της φύσης του υγροβιότοπου της Λίμνης Καστοριάς, να μεταβιβαστούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που προβλεπόταν αρχικά στο Νομοσχέδιο”.

Σημείωσε παράλληλα πως “το έργο σημαία «Εργασίες Προστασίας Λίμνης Καστοριάς», της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενταγμένο στην προγραμματική περίοδο 2007-2013 παρουσιάζει ιδιαίτερα μικρή απορρόφηση πόρων, με αποτέλεσμα αρκετές δράσεις να μεταφέρονται στην επόμενη προγραμματική περίοδο ή και να μην υλοποιούνται”, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι “ο Φορέας Διαχείρισης περιοχής προστασίας της φύσης του υγροβιότοπου της Λίμνης Καστοριάς, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα που θα δρομολογήσει γρήγορα τις διαδικασίες, θα συνδέσει όλες τις απαιτούμενες δράσεις αλλά και θα βρει την απαραίτητη χρηματοδότηση”.

Κλείνοντας η Μαρία Αντωνίου τον χαιρετισμό της θεωρεί δεδομένη την εποικοδομητική λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, γνωστοποιώντας ότι θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Δεκέμβριος, 2015, 10:35 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr