Ενημέρωση από τον Αγροτικό Σύλλογο Καστοριάς – » Πάμε στην δημιουργία μπλόκου »

Δ.Τ  – Ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς, τη Δευτέρα 11 Γενάρη, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Χιλιόδεντρο, με σκοπό να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στα αγροτικά, να ενημερώσει τον αγροτόκοσμο της περιοχής και να σχεδιάσει πώς θα δράσει από δω και πέρα, μπροστά στα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλα τα γύρω χωριά (Πεντάβρυσος, Τσάκωνη, Χιλιόδεντρο, Ποριά, Μεσοποταμία, Πολυκάρπη, Μαύροβο, Γέρμας, Βογατσικό). Υπήρξε θετικό αγωνιστικό κλίμα και διάθεση για συνέχεια των αγώνων.

Στα νέα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται από ΕΕ και κυβέρνηση, μέσω της νέας ΚΑΠ και του 3ου μνημονίου, περιλαμβάνονται:

  • Μείωση των επιδοτήσεων μέχρι 60% συνολικά, έως το τέλος του 2019 και νέες περικοπές στην αγροτική παραγωγή.

  • Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

  • Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

  • Κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου για τον αγροτικό πετρέλαιο και μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

  • ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

  • Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού επιδόματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές.

  • Πρόσθετη φορολογία για προϊόντα, όπως το κρασί και το τσίπουρο.

Στην παρούσα φάση φάνηκε η ανάγκη για περεταίρω συζήτηση και ενημέρωση. Αποφασίστηκε να γίνουν 2 ακόμη συγκεντρώσεις. Μια στην Πολυκάρπη, την Παρασκευή 15 Γενάρη, 9:00μμ, στην αίθουσα του συλλόγου «Δημιουργία» και μια στη Μεσοποταμία το Σάββατο 16 Γενάρη, 8:00μμ, στην αίθουσα της Εύξεινου Λέσχης Μεσοποταμίας. Δεν αποκλείεται μετά από αυτές να προκύψουν και άλλες σε άλλα χωριά.

Κορύφωση των περιφερειακών αυτών συγκεντρώσεων θα είναι ένα πανκαστοριανό αγροτικό Συλλαλητήριο, με σκοπό οι μικρομεσαίοι αγρότες-κτηνοτρόφοι να υψώσουν τοίχος, να βάλουν απροσπέλαστα εμπόδια στην υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης.

Θα είμαστε επίσης σε ανοιχτό συντονισμό με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό έναν πανελλαδικό συντονισμό και τη δημιουργία μπλόκου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Ιανουάριος, 2016, 8:30 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντησηΠροβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr