ΤΑP: Ένας μεγάλος αγωγός, μια μεγάλη επένδυση για τη χώρα

Με αργά αλλά σημαντικά βήματα, η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης επαναπροσδιορίζει τη γεωπολιτική της ισχύ στην περιοχή της Ευρώπης, μέσα από τον τομέα της ενέργειας και τα πολύ σημαντικά έργα, όπως ο Διαδριατικός Αγωγός φυσικού αερίου TAP, αλλά και το νέο πλωτό τερματικό σταθμό LNG.

Τα παραπάνω Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) είναι μεγάλης στρατηγικής και γεωπολιτικής  σημασίας και θα επιφέρουν σημαντικά οφέλη τόσο στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας, όσο και στη χώρα μας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνου Σκουρλέτη, η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP, υπολογίζεται να λειτουργήσει και ως «οικονομικός πολλαπλασιαστής» για την ελληνική οικονομία, μέσω της αύξησης της απασχόλησης και της ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στις περιοχές όδευσης.

Συγκεκριμένα, η επένδυση της κατασκευής του ελληνικού τμήματος των 550 χλμ. περίπου αγωγού, υπολογίζεται στα 1,5 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 8.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟBE. Επίσης υπολογίζονται 4.800 θέσεις εργασίας για 54 χρόνια και προστιθέμενη αξία ύψους 18 δισ. ευρώ, για τις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει, στη Βόρεια Ελλάδα.

Η σημασία του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου TAP, είναι αδιαμφισβήτητη τόσο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε εθνικό επίπεδο, γιατί πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία της χώρας «διψά» κυριολεκτικά για επενδύσεις. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επειδή ο αγωγός TAP  ένα από τα έργα που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της Κομισιόν ανάμεσα σε 195 σημαντικά έργα ενεργειακής υποδομής που θα αποτελέσουν τη βάση της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ένωσης. Τέλος, η κατασκευή του αγωγού TAP σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα έργα που θα κατασκευαστούν εντός του 2016, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Ιανουάριος, 2016, 8:55 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr