Ορίζουν εκ νέου τη… ζωή

Την ανακάλυψη μιας νέας μορφής ζωής που είναι κρυμμένη στο βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια ανακοίνωσαν σήμερα επισήμονες. Πρόκειται για ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από αρσενικό και επιπλέον, να το ενσωματώσει στο DNA του.

Όπως είπαν, βρέθηκαν μπροστά σε ένα παράξενο βακτήριο που μπορεί να χρησιμοποιήσει αρσενικό ως ένα από τα βασικά συστατικά του, αντί για φώσφορο- ένα από τα έξι στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα για την ζωή (άνθρακας, υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, φώσφορος και θείο).

Αυτό για τους ειδικούς σημαίνει ότι ίσως να υπάρχουν οργανισμοί  και αλλού στο σύμπαν ή ακόμη κι εδώ στη Γη, που χρησιμοποιούν βιοχημικές δυνάμεις που ελάχιστοι θα τολμούσαν να φανταστούν.

«Αυτό που είναι νέο εδώ, είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό», υπογράμμισε ο καθηγητής Αριελ Ανμπάρ, συν-δημιουργός της μελέτης που χρηματοδοτείται από τη NASA και δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Science, στο διαδίκτυο.

«Αυτός ο οργανισμός μπορεί να αναπτυχθεί με φώσφορο ή με αρσενικό. Αυτό τον καθιστά ιδιαίτερο αν και δεν αποτελεί κάποιο είδος πραγματικά εξωγήνινης ζωής», πρόσθεσε ο Πολ Ντέιβις, εκ των συντακτών της μελέτης.

Το βακτήριο, το οποίο ανακοίνωσαν επιστήμονες ότι βρήκαν στο βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια, μπορεί λοιπόν να ενσωματώσει το αρσενικό-δηλητηριώδες σε μεγάλη ποσότητα για τον άνθρωπο- στο DNA του. 

Όλα ξεκίνησαν με μια συζήτηση πριν από μερικά χρόνια ανάμεσα σε τρεις επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο διαφορετικές μορφές ζωής, που να μην επηρεάζονται απόλυτα από τους βιολογικούς νόμους, να υπάρχουν στη Γη.

Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον, ερευνήτρια στην αστροβιολογία στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, ο Αριελ Ανμπάρ του Πανεπιστημίου της Αριζόνας (νοτιοδυτικά) και ένας τρίτος επιστήμονας, ο Πολ Ντέιβις, δημοσίευσαν στη συνέχεια το 2009 εργασίες που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι το αρσενικό μπορεί να υποκαταστήσει τον φωσφόρο (με τον οποίο είναι κοντά στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων) στις πρώιμες μορφές ζωής στη Γη.

Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον στη συνέχεια πειραματίστηκε με τη θεωρία αυτή στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε αλάτι και αρσενικό.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Δεκέμβριος, 2010, 10:14 μμ. στις Κατηγορίες ΔΙΕΘΝΗ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr