“Δεκτή έγινε από το Προεδρείο, η πρόταση της Μαρίας Αντωνίου για σύσταση ειδικής Επιτροπής για τις Σκουριές από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασία Περιβάλλοντος, της Βουλής, της οποίας είναι Μέλος”

Δ.Τ – Το μεγάλο και επίκαιρο ζήτημα της εξόρυξης των μεταλλείων στις Σκουριές είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει η Μαρία Αντωνίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στην Βουλή.

Οφείλουμε και έχουμε το δικαίωμα της άμεσης ενημέρωσης ως γνωμοδοτική ειδική επιτροπή περιβάλλοντος”, ανέφερε η Μαρία Αντωνίου στην ομιλία της, προτείνοντας στο Προεδρείο “να συσταθεί ειδική επιτροπή όπου θα κληθούνε και οι δύο πλευρές και του Υπουργείου και της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, καθώς επίσης και τεχνοκράτες και επιστήμονες, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το φλέγον αυτό ζήτημα”.

Σημειώνεται, ότι προχθές το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου είχε προσφύγει η Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, ακύρωσε κατά πλειοψηφία την Απόφαση του Υπουργού κ. Πάνου Σκουρλέτη, κάτι, που εκτός από την αντιπαλότητα που έχει δημιουργήσει, υπάρχει και ελλιπής ενημέρωση.

Για τον λόγο αυτό η Μαρία Αντωνίου τόνισε χαρακτηριστικά ότι “θα πρέπει να ενημερωνόμαστε από το κοινοβούλιο αι όχι από τα μέσα ενημέρωσης”, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την Πρόεδρο της Επιτροπής και έτσι αναμένεται από τον προγραμματισμό της Επιτροπής η σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιανουάριος, 2016, 12:46 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr