ΤΕΕ/ΤΔΜ: Όχι στην ακύρωση του Πανεπιστημίου και τη συρρίκνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία

Τις τελευταίες ημέρες, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας απόψεις του (διορισμένου από το Υπουργείο Παιδείας) Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κ. Μανωλόπουλου, με τις οποίες υποστηρίζει την συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ.

Το ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας δηλώνει ότι τα φημολογούμενα σενάρια ακύρωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), υπονομεύουν και στην ουσία καταργούν τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιοχής, δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο σε όλα τα βασικά κείμενα αναπτυξιακού σχεδιασμού και προσανατολισμού, θεωρείται βασικός πυλώνας ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία.

Είναι σαφές ότι δεν γίνονται κατανοητοί οι πραγματικοί λόγοι και οι σκοπιμότητες της δημόσιας έκφρασης των απόψεων του Προέδρου και προκύπτουν εύλογα τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Υπάρχει μελέτη που να προσδιορίζει την αναγκαιότητα και την δυνατότητα, επιστημονικά τεκμηριωμένη, συγχώνευσης των δύο ιδρυμάτων;

  • Για ποιο λόγο ο κ. Πρόεδρος τοποθετείται τη δεδομένη χρονική στιγμή με δημόσιες δηλώσεις, όταν πρόκειται να αρχίσει η δημόσια διαβούλευση;

  • Θέλει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα αυτής;

Αμφίβολοι πειραματισμοί και παραδοχές, δεν χωρούν για ένα θέμα τόσο καίριας σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ύπαρξη Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, με το σύνολο των απαραίτητων εκπαιδευτικών βαθμίδων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, που θα συμβάλλει με ουσιαστικό ρόλο στην περιφερειακή ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, είναι η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μιας Περιφέρειας που παρουσιάζει διαπιστωμένη αναπτυξιακή υστέρηση, γεγονός που αποδεικνύεται εξάλλου και από τους μακροχρόνιους δείκτες αυξημένης ανεργίας.

Το ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, ως θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, θα σταθεί απέναντι σε τέτοιου είδους απόψεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται, εμμένοντας σε όλα τα μέχρι τώρα βασικά κείμενα αναπτυξιακού σχεδιασμού. Θα συνεχίσει να συμβάλει θετικά και αποφασιστικά στην προσπάθεια για τριτοβάθμια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στη Δυτική Μακεδονία.


Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΔΜ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαυροματίδης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Δεκέμβριος, 2010, 12:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr