Η σημασία και η αξία της υλοποίησης μεγάλων επενδύσεων στην πράξη, για την Καστοριά

Μετά την πρόσφατη υπογραφή  της πράξης εγκατάστασης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), σχεδόν καθημερινά πλέον, παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται μια έντονη δραστηριότητα, γύρω από το θέμα, τόσο εντός της χώρας όσο και διεθνώς. Το μέγεθος αυτής της κινητικότητας φυσικά, είναι προφανώς μεγάλο δεδομένου ότι η κατασκευή του αγωγού TAP «είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομών αγωγού στον κόσμο», όπως επί λέξη δήλωσε, πριν από λίγες μέρες από το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας BP, βασικής μετόχου της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι η κατασκευή του αγωγού «αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα της επιχειρηματικά προσανατολισμένης στήριξης των επενδύσεων που κατευθύνονται προς τη χώρα».

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι μια τέτοια τεράστια επένδυση που θα ξεπεράσει για τη χώρα μας το 1,5 δις ευρώ, λειτουργεί σαν «μαγνήτης» προσέλκυσης νέων επενδύσεων, μέσω δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στις περιοχές κατασκευής του αγωγού όπως είναι και η Καστοριά.

Ο Διευθυντή Ελλάδας του TAP κ. Ρίκαρντ Σκούφιας, προ ολίγων ημερών δήλωσε,  «ότι στόχος της κοινοπραξίας TAP είναι να υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη για τις περιοχές από τις οποίες περνάει ο αγωγός και στο πλαίσιο αυτό, έχουν ως τώρα υπογραφεί  συμβάσεις συνεργασίας με 150 ελληνικές εταιρείες, ενώ οι ιδιοκτήτες των γαιών αποζημιώνονται πριν αρχίσει η κατασκευή».

Από μια προσεκτική ανάγνωση των παραπάνω, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι  έχουμε περάσει για τα καλά στην τελική φάση για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού TAP, ενώ σωστά, τόσο οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όσο και οι εκπρόσωποι του Δήμου Καστοριάς, δείχνουν ότι έχουν την πρόθεση να κινηθούν γρήγορα προς την κατεύθυνση της καλύτερης και αποδοτικότερης αξιοποίησης προς το συμφέρον της περιοχής μας, τόσο των άμεσα ανταποδοτικών οφελών, όσο και των έμμεσων αναπτυξιακών προοπτικών που θα διαμορφωθούν από την υλοποίηση μιας τόσο μεγάλης επένδυσης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Φεβρουάριος, 2016, 6:09 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr