Κόκκινος συναγερμός: Φοβούνται στημένο ατύχημα στη γενική απεργία

Παραλύει σήμερα η χώρα: Κλειστές Εθνικές Οδοί, Δημόσιο, ακυρώνονται πτήσεις και ακτοπλοϊκά. Χειρόφρενο σε ταξί φορτηγά. Στους δρόμους γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί.

Παραλυμένη θα είναι σήμερα η Ελλάδα από το Βορά μέχρι το Νότο λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως απάντηση στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν φαίνεται να ανησυχεί για το πολιτικό κόστος των νομοσχεδίων, όσο για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» στις σημερινές διαδηλώσεις,οι οποίες αναμένονται ογκώδεις και με παλμό σε ολόκληρη τη χώρα. Με τους αγρότες να αποκλείουν Εθνικές Οδούς και αεροδρόμια, ταξί, φορτηγά και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να σηκώνουν χειρόφρενο, είναι προφανές ότι ο χρόνος σταματά για τη χώρα.

Πληροφορίες όμως που έχουν στη διάθεσή τους αρκετές μέρες τώρα κυβερνητικοί αξιωματούχοι, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού το Μέγαρο Μαξίμου και τα αρμόδια υπουργεία, για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας που θα μπορούσε, υπ΄ αυτές τις συνθήκες, να λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι υπάρχει σχεδιασμός για ταυτόχρονο αποκλεισμό αεροδρομίων, λιμανιών και προσπάθεια κατάληψης της Βουλής, κινήσεις που οδηγούν αυτομάτως σε σύγκρουση με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν την ευθύνη φύλαξης των υποδομών. Τον συναγερμό προκάλεσε η πληροφορία για προσπάθεια κατάληψης της Βουλής, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτραπεί, καθώς συνεπάγεται αυτοδίκαιη κατάλυση της Δημοκρατίας, ενώ έχει και υψηλή σημειολογική σημασία.

Σε αυτό το πλαίσιο και με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξης Τσίπρα έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων, για σήμερα.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από στελέχη του κόμματος, της Πολιτικής Γραμματείας και του Μαξίμου και διαθέτει επιχειρησιακό βραχίονα μέσα στις εξεγερμένες κοινωνικές ομάδες. Στελέχη θα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, ενώ διαρκή ενημέρωση θα έχει και ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στο Λονδίνο.

Στόχος του σχεδιασμού αυτού είναι να προληφθούν έκρυθμες καταστάσεις και έκτροπα που θα μπορούσαν να μετατρέψουν την κοινωνική αγανάκτηση σε κοινωνική οργή, οδηγώντας σε πολιτική αποσταθεροποίηση. Παράλληλα το Μαξίμου στέλνει σαφές μήνυμα στις αστυνομικές δυνάμεις για αυτοσυγκράτηση.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι πληροφορίες για ενδεχόμενες προβοκάτσιες κατά τη διάρκεια των μεγάλων συγκεντρώσεων είναι… προγραμματισμένες, κάτι που διαφάνηκε και από την αψυχολόγητη επίθεση χθες στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου.

Χαμηλοί τόνοι από την αντιπολίτευση

Την ίδια πληροφόρηση είχε και η αντιπολίτευση, για το λόγο αυτό κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι και τα κόμματα απέφυγαν εμπρηστικές τοποθετήσεις, θέλοντας να αποφύγουν ενθάρρυνση τέτοιων φαινομένων που θα έχουν τεράστιο πολιτικό κόστος και μπορεί να οδηγήσουν σε τραγωδία.

Το ενδεχόμενό αυτός ίσως να οδήγησε τον Κυριάκο Μητστάκη να κατεβάσει -εσπευσμένα- τους τόνους αποκηρύσσοντας σενάρια πρόωρων εκλογών και οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ παράλληλα απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ των εξεγερμένων κοινωνικών ομάδων.

Παράλυτη χώρα

Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Την Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Στη Θεσσαλονίκη στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις. Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται την Πέμπτη λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.

Επίσης, οι γιατροί αποφάσισαν και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την Τετάρτη.

Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου. Την Τετάρτη η ΕΣΗΕΑ οργανώνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας.

sofokleousin.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Φεβρουάριος, 2016, 9:03 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr