Φρίκη προκαλεί το υλικό παιδικής πορνογραφίας 29χρονου – Παιδιά κάτω των 10 ετών κακοποιούνται σεξουαλικά!

– Υπό 8ήμερη κράτηση 29χρονος για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού
– Ο 29χρονος εντοπίστηκε μετά από πληροφορία που δόθηκε από το πρόγραμμα CPS των ΗΠΑ
– Η Αστυνομία τον συνέλαβε χθες στην οικία του στη Λεμεσό
– Το υλικό που έχει εντοπισθεί θα εξεταστεί προσεκτικά και θα προωθηθεί και στην Interpol
– Στόχος να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν αναγνωρισμένα θύματα παιδικής πορνογραφίας σε Κύπρο ή εξωτερικό

Μεγάλος αριθμός με αρχεία εικόνας και βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό, πολλά από τα οποία αφορούν παιδιά κάτω των 10 ετών τα οποία κακοποιούνται σεξουαλικά, εντοπίστηκαν σε έναν από τους δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές 29χρονου Ουκρανού, ο οποίος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία και σήμερα τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Εναντίον του διερευνώνται 8 αδικήματα που αφορούν απόκτηση ή κατοχή παιδικής πορνογραφίας, απόκτηση πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, διανομή, διάσωση ή μετάδοση παιδικής πορνογραφίας και προσφορά ή παροχή πληροφοριών για παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, ο 29χρονος εντοπίστηκε μετά από πληροφορία που δόθηκε από το πρόγραμμα CPS (Child Protection System) το οποίο λειτουργεί στις Η.Π.Α και πληροφορεί δωρεάν τις υπηρεσίες κάθε χώρας, όταν εντοπιστούν αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις τοπικών παροχέων υπηρεσιών διαδικτύου. Συγκεκριμένα, το σύστημα ενημέρωσε πως η ηλεκτρονική διεύθυνση του υπόπτου, που ανήκει στον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου CYTA, κατέβασε ή και αντάλλαξε 531 αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Μετά την εξασφάλιση διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, η Αστυνομία συνέλαβε τον 29χρονο Ουκρανό στην οικία του στη Λεμεσό, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις εντοπίστηκαν στον έναν υπολογιστή 43 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού, ενώ όπως επεσήμανε ο ανακριτής, από τη μέχρι στιγμής δικανική εξέταση έχει ήδη εντοπιστεί πολύ μεγάλος αριθμός με αρχεία εικόνας και βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό, πολλά από τα οποία αφορούν παιδιά κάτω των 10 ετών, τα οποία κακοποιούνται σεξουαλικά.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος ισχυρίστηκε πως, από το 2004 μέχρι το 2007 που διέμενε στην Ουκρανία, ήταν μέλος οργάνωσης καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας και ότι μέσω συγκεκριμένου λογισμικού προγράμματος εντόπιζε παιδικό πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο και σε διάφορα ηλεκτρονικά φόρουμ κι ενημέρωνε τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, με σκοπό τη διαγραφή του. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς ανακριτές, δεν θυμάται κανένα από τα φόρουμ αυτά, ούτε το όνομα της οργάνωσης στην οποίαν ήταν μέλος, ενώ δεν έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις για το πώς βρέθηκαν τα αρχεία αυτά στους υπολογιστές του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Ουκρανικές Αρχές καθώς και η Europol ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ο ύποπτος έχει απασχολήσει και άλλα κράτηση μέλη με τέτοιας φύσεως αδικήματα, ενώ θα γίνουν έρευνες για να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά φόρουμ στα οποία αναφέρθηκε στην κατάθεση του ο 29χρονος και να εξακριβωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα το υλικό που έχει εντοπισθεί θα εξεταστεί προσεκτικά και θα προωθηθεί και στην Interpol, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν αναγνωρισμένα θύματα παιδικής πορνογραφίας είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη κράτηση του υπόπτου, ο δικηγόρος του οποίου δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση.  newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Φεβρουάριος, 2016, 9:08 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr