Η Σύγκλητος του ΕΜΠ απέρριψε τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας

Αλλαγές στα ΑΕΙ –

Σχεδόν 12 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ σχετικά με τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τελικά η σύγκλητος απέρριψε το σύνολο των προτάσεων, εκτιμώντας ότι δεν αποτελούν βάση οποιασδήποτε συζήτησης, αφού καταστρατηγούν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Επίσης -τονίζει- ότι περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις τόσον όσον αφορά στη διοίκηση όσο και στη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, διαλύει τις σπουδές και υποβαθμίζει τα πτυχία.

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ θα καλέσουν τη σύνοδο πρυτάνεων που συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο Λαύριο, να υιοθετήσει τη δική της πρόταση και να απορρίψει τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές και καθηγητές εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσουν σε απεργίες και καταλήψεις όλων των τμημάτων, εάν το υπουργείο εμμείνει στις θέσεις του και δεν αποσύρει τις προτάσεις.

Ήδη το Διδακτικό Προσωπικό του Ιδρύματος αποφάσισε 48ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 6 τμήματα του Ιδρύματος τελούν υπό κατάληψη που θα διαρκέσει και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Δεκέμβριος, 2010, 10:21 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr