Πότε θα πληρωθούν φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Αλλαγή στο ημερολόγιο των φόρων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ο στόχος είναι διπλός. Αφενός μεν να αρχίσει τα εισπράττεται νωρίτερα ο φόρος από το φετινό εκκαθαριστικό και αφετέρου να μην πέσουν πολύ βαριές οι φετινές φορολογικές υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός της Καραγιώργη Σερβίας προβλέπει ότι φέτος η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει πολύ νωρίς, πιθανόν έως την ερχόμενη εβδομάδα 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί πολύ πιο σύντομα, δηλαδή θα κλείσει το αργότερο έως το τέλος Μαΐου. Μετά το κλείσιμο της εφαρμογής θα ξεκινήσει και η πληρωμή του φόρου.

Το προσχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο προβλέπει ότι ο φόρος εισοδήματος πρόκειται να πληρωθεί ακόμη και σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις. Πρακτικά ο σχεδιασμός προβλέπει την πληρωμή δόσης τους μήνες Ιούνιο, Αύγουστο, Οκτώβριο και Δεκέμβριο. Με βάση αυτό το σχέδιο ο φόρος θα πέσει λίγο πιο ομαλά στους φορολογούμενος καθώς αντί για τρεις δόσεις στις οποίες εξοφλείται συνήθως, πρόκειται να εξοφληθεί σε τέσσερις δόσεις. Παράλληλα, τα έσοδα θα ενισχυθούν νωρίτερα καθώς ο φόρος θα αρχίσει να εισπράττεται από τον Ιούνιο αντί για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο που ξεκινάει συνήθως τα τελευταία χρόνια.

Το δεύτερο συστατικό αυτού του σχεδίου αφορά στον νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος αυτός θα πρέπει να πληρώνεται κατά τους μήνες που δεν υπάρχει πληρωμή δόσης του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Για παράδειγμα, ο νέος φόρος ακινήτων θα μπορούσε να πληρωθεί, επίσης, σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή τους μήνες Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο και Ιανουάριο του 2017.

Συνολικά οι φορολογούμενοι θα κληθούν από τον Ιούνιο να πληρώσουν ποσό που ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα περίπου 2,65 δισεκατομμύρια αφορούν στον νέο φόρο ακινήτων (θα εισπραχθούν δηλαδή όσα εισπράττονται και με τον ΕΝΦΙΑ)  και άλλα περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν με τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος.

capital.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Φεβρουάριος, 2016, 6:32 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr