Η προοπτική ανάπτυξης βρίσκεται στην Ενέργεια

Παρατηρώντας κανείς την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, μπορεί να ανακαλύψει αρκετούς λόγους για να αποκτήσει συγκρατημένη αισιοδοξία ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και στην περιοχή μας, ακόμα και εν τω μέσω αναταραχών με τους αγρότες, της ανεργίας και της οικονομικής ανασφάλειας.

Εικόνα αρχείου

Ο τομέας της ενέργειας αποτελεί το πιο «καυτό» θέμα των τελευταίων μηνών παγκοσμίως, αφού το παιχνίδι αλλάζει ραγδαία και όλο περισσότεροι παίχτες διεκδικούν θέση στην παγκόσμια αγορά. Σε αυτό το σκηνικό λοιπόν, εντάσσεται πια και η Ελλάδα που ενόψει της υλοποίησης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου -TAP, που κατασκευάζεται από μία κοινοπραξία παγκόσμιων κολοσσών στην ενέργεια, εντάσσεται πια και επίσημα στις χώρες με καθοριστικό ρόλο στα ενεργειακά, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης, ενισχύοντας τη γεωπολιτική της θέση και τις διπλωματικές τις σχέσεις με τις χώρες που θα συνεργάζεται και θα εξυπηρετεί.

Ο αγωγός TAP, το έργο κλειδί για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα, έλαβε από την κυβέρνηση τις απαραίτητες εγκρίσεις κι έχοντας λύσει όλες τις μέχρι τώρα εκκρεμότητες, προχωρά στην κατασκευή του μέσα στους επόμενους μήνες. Το ελληνικό κομμάτι του αγωγού θα έχει συνολικό μήκος  550 χλμ. και θα διασχίζει τη Β. Ελλάδα από τους Κήπους στον Έβρο, ως την Ιεροπηγή στα σύνορα με την Αλβανία.

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει σε αναθέσεις επιμέρους έργων σε ελληνικές εταιρείες και υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει στις περιοχές του αγωγού 10.000 θέσεις εργασίας. Οι αγρότες που παραχωρούν τη γη τους ήδη έχουν λάβει οι περισσότεροι τις αποζημιώσεις τους, ενώ πολλής λόγος γίνεται για τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα δοθούν από την εταιρεία του TAP στις περιοχές που επηρεάζονται από την έλευσή του και τα οποία ανέρχονται στα 32 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμος Καστοριάς και η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, δείχνουν έντονη διάθεση για αξιοποίηση των αντισταθμιστικών οφελών, προς όφελος των κατοίκων και των τοπικών κοινωνιών. Η Καστοριά, δεν έχει παρά να ελπίζει βάσιμα πλέον ότι με την έναρξη της κατασκευής του αγωγού TAP, θα δημιουργηθούν πραγματικές διέξοδοι για ανάπτυξη.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Φεβρουάριος, 2016, 8:47 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr