“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρατά εγκλωβισμένους επιστήμονες και ερευνητές με παρελκυστική πολιτική και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου”

Ομιλία στη Βουλή από την Μαρία Αντωνίου, Υπεύθυνης Τομέα Έρευνας & Καινοτομίας.

Δ.Τ – Με ομιλία της Μαρίας Αντωνίου συνεχίστηκε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», με το οποίο κυρώνονται Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η Μαρία Αντωνίου, ως Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας, επικεντρώθηκε σε Άρθρα του Νομοσχεδίου που άπτονται του Τομέα της, κάνοντας λόγο για αλλεπάλληλες παρατάσεις προθεσμιών, με συνεχόμενες ΠΝΠ, γεγονός που αναγκάζει σε υπολειτουργία τα ερευνητικά κέντρα και τα ινστιτούτα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. “Παράταση στην παράταση δηλαδή και μάλιστα χωρίς καμία αιτιολόγηση. Επιτέλους πότε θα αρχίστε να δουλεύετε εκεί στο Υπουργείο; Γιατί είμαι σίγουρη ότι σε λίγο θα έχουμε ΠΝΠ να παρατείνει άλλο ένα χρόνο την υλοποίηση ενός Νόμου”, σημείωσε η Μαρία Αντωνίου.

Αναφορά έγινε επίσης και για το προσωπικό των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων όπου παρατηρούνται κι εκεί παρόμοια προβλήματα και καθυστερήσεις που εάν δεν υπήρχαν “θα έδινε τη δυνατότητα περαιτέρω επιστημονικής εξέλιξης στο υπάρχον προσωπικό και προσέλκυσης ταυτόχρονα πόρων από χρηματοδοτούμενα έργα προς όφελος πρωτίστως των ιδίων ερευνητικών κέντρων αλλά και της χώρας”, υπογράμμισε η Μαρία Αντωνίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οι ρυθμίσεις αυτές είναι πρόδηλα, η συνέχεια της ίδιας παρελκυστικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στο εν λόγω ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα από την σημερινή Κυβέρνηση και των σκοπιμοτήτων που εξυπηρετεί, κρατώντας για πάνω από ένα χρόνο εγκλωβισμένους τους εν λόγω επιστήμονες και ερευνητές”.

Η Μαρία Αντωνίου, στην ομιλία της, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας καυτηριάζοντας τα όσα ακούστηκαν από τον κ. Φίλη περί “πνιγμών προσφύγων στα Φαρμακονήσια από την προηγούμενη κυβέρνηση”, λέγοντας ότι “το μόνο που μπορώ να σας απαντήσω είναι ντροπή. Και στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί”. Ενώ σε ότι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις σημείωσε ότι “επειδή ψάχνοντας να βρείτε ενόχους και υποκινητές για τον ξεσηκωμό, την αναταραχή και την κοινωνική έκρηξη όλων των φορέων, μάλλον θα έπρεπε να σας κάνουν δώρο κ. Φίλη έναν καθρέφτη…

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Φεβρουάριος, 2016, 1:32 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr