Το πρόγραμμα που αλλάζει τους δήμους και τις περιφέρειες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρνει το πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020″ που μπορεί να αλλάξει τους δήμους και τις περιφέρειες της Ευρώπης. Το πρόγραμμα αφορά την έρευνα και την καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων.

Ο γενικός στόχος του προγράµµατος επιδιώκεται µέσω τριών αλληλοενισχυόµενων προτεραιοτήτων που αφορούν τα εξής:

Επιστηµονική Αριστεία (Εxcellent Science): Επιστηµονική έρευνα παγκόσµιου επιπέδου µε στόχο την προσέλκυση στην ΕΕ των καλύτερων επιστηµόνων.

Βιοµηχανική Υπεροχή (Ιndustrial Leadership): Στρατηγική επένδυση σε τεχνολογίες-κλειδιά, όπως νανοτεχνολογία-µικροηλεκτρονική, συµµετοχή ιδιωτικού τοµέα, δηµιουργία καινοτόµων επιχειρήσεων.

Κοινωνικές Προκλήσεις (Societal Challenges): Αντιµετώπιση σηµαντικών κοινωνικών προκλήσεων, όπως η γήρανση πληθυσµού, η εξάντληση ενεργειακών πόρων, η αντιµετώπιση κλιµατικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτού του πυλώνα του προγράµµατος θα υποστηριχθούν τα «έργα-φάροι» των έξυπνων πόλεων και κοινοτήτων στους τοµείς της ενέργειας, των ΤΠΕ και των µεταφορών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Φεβρουάριος, 2016, 11:14 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr