ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΠΟΧΕΣ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ALPHA, O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ – Σας δίνουμε τις παρακάτω πληροφορίες με αφορμή τα απίστευτα που ζούμε και πάλι με το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της Καστοριάς.

Διαχείριση των συστημάτων ύδρευσης εξ αποστάσεως και μέσω … Internet, θα κάνουν σε λίγο καιρό οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του δικτύου του Δήμου Μακεδονίδος, ο οποίος από το νέο έτος θα συνενωθεί με τον Δήμο Βέροιας. Συγκεκριμένα, οι διαχειριστές του συστήματος, θα μπορούν μέσω διαδικτύου να ανοίγουν και να κλείνουν τις βάνες όταν υπάρχει υπερχείλιση, να κάνουν παράκαμψη της υδροδότησης σε περίπτωση βλάβης, να σταματούν τη λειτουργία ενός αντλιοστασίου όταν διαπιστώνεται θολότητα στο νερό, να ενεργοποιούν τη χλωρίωση.

Όλα τα παραπάνω προβλέπει η λειτουργία ενός νέου συστήματος τηλελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης το οποίο θα λειτουργήσει σε 16 μήνες. Τη σχετική σύμβαση, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ υπέγραψαν σήμερα οι αρμόδιοι από τον Δήμο Βέροιας, ενώ το σχετικό έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

«Τα προβλήματα που είχαμε στο δίκτυο ύδρευσης ήταν ανέκαθεν πολλά λόγω του ότι η περιοχή υδροδοτείται από δέκα διαφορετικά σημεία. Παράλληλα η λειτουργία των αντλιοστασίων και η επιδιόρθωση των βλαβών, απαιτούσε τη μετακίνηση των υπαλλήλων σε μεγάλες αποστάσεις» επισημαίνει ο δήμαρχος Μακεδονίδος, Γιάννης Δάλλας. Σύμφωνα με τον ίδιο, με τη λειτουργία του νέου συστήματος τα ζητήματα αυτά δεν θα προβληματίζουν τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς, όπως τονίζει, «με μια απλή ειδοποίηση στα κινητά τηλέφωνα των αρμοδίων θα μπορούν εκείνοι να ενημερώνονται άμεσα για μια βλάβη και τον τρόπο αποκατάστασής της».

Ερωτηθείς για το πώς προέκυψε η σχετική ιδέα, ο δήμαρχος σημειώνει πως η χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου δεν αποτελεί πρωτοτυπία για τον Δήμο Μακεδονίδος. Όπως διευκρινίζει, ήδη όλοι οι οικισμοί καλύπτονται από δωρεάν ασύρματο Internet ενώ σύντομα θα εγκατασταθεί στην περιοχή, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, ένας μετεωρολογικός σταθμός που θα μεταδίδει όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο. «Από εκεί οι αγρότες θα μπορούν να λαμβάνουν κάθε είδους πληροφόρηση: από το τι καιρό θα κάνει αύριο, έτσι ώστε να προγραμματίσουν τις αγροτικές τους εργασίες, μέχρι το τι δικαιολογητικά χρειάζονται για τον ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιωθούν για τυχόν απώλειες στις καλλιέργειές τους», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Δεκέμβριος, 2010, 10:02 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr