“Κρίσιμα ερωτήματα για τις διαδικασίες εξπρές που επιχειρεί η κυβέρνηση για μίσθωση/ναύλωση πλωτών μέσων για τις μετακινήσεις προσφύγων-μεταναστών”

Ερώτηση 25 Βουλευτών της Ν.Δ. που συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου.

Με διαδικασίες εξπρές επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προωθήσει τη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων για την ψήφιση μέτρων, που αφορούν στη μίσθωση/ναύλωση πλωτών μέσων για τις μετακινήσεις προσφύγων-μεταναστών, καθώς και στην αυτοδίκαιη παράταση των εκτελούμενων συμβάσεων”. Το γεγονός αυτό επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς, 25 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και της Μαρίας Αντωνίου, η οποία συνυπέγραψε την Ερώτηση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι είναι άγνωστο, εάν αυτές οι συμβάσεις, για τη σύναψη των οποίων προκηρύσσεται διαγωνισμός με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, οι οποίες βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, συνοδεύονται και από εγγυητική επιστολή Τραπέζης, όπως απαιτείται σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις”, αναφέρουν οι Βουλευτές στην Ερώτησή τους, ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για “κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με τις διαδικασίες, που ακολουθούνται”, τονίζοντας το γεγονός, ότι “στην περίπτωση που ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποβεί αρνητικός και απορριφθεί η σύμβαση, ο ανάδοχος θα πληρωθεί κανονικά για το χρόνο που προσέφερε τις υπηρεσίες του”.

Προς :

 1. Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 2. Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Με διαδικασίες εξπρές επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προωθήσει τη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων για την ψήφιση μέτρων, που αφορούν στη μίσθωση/ναύλωση πλωτών μέσων για τις μετακινήσεις προσφύγων-μεταναστών, καθώς και στην αυτοδίκαιη παράταση των εκτελούμενων συμβάσεων βάσει της από την από 22 Αυγούστου 2015 ΠΝΠ, που κυρώθηκε με το άρθρο 8 του v.4350/2015(ΠΝΠ για πλοίο μετανάστες).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι είναι άγνωστο, εάν αυτές οι συμβάσεις, για τη σύναψη των οποίων προκηρύσσεται διαγωνισμός με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, οι οποίες βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, συνοδεύονται και από εγγυητική επιστολή Τραπέζης, όπως απαιτείται σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις.

Κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με τις διαδικασίες, που ακολουθούνται προκαλεί, επίσης, το γεγονός, ότι στην περίπτωση που ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποβεί αρνητικός και απορριφθεί η σύμβαση, ο ανάδοχος θα πληρωθεί κανονικά για το χρόνο που προσέφερε τις υπηρεσίες του. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στον Υπουργό Ναυτιλίας σε περίπτωση μη προσήκουσας εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου, ακόμα και πριν από την κήρυξη του αναδόχου έκπτωτου, να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης/ ναύλωσης πλωτών μέσων ορισμένου χρόνου χωρίς τη τήρηση διαγωνιστικής διαδικασίας και κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη έναντι ναύλου.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Έχουν κατατεθεί Εγγυητικές Επιστολές και αν ναι να προσκομισθούν αυτές που αφορούν τις από 22/8/2015 συναφθείσες συμβάσεις.

Οι ερωτώντες Βουλευτές :

 1. Σίμος Κεδίκογλου, Βουλευτής Ευβοίας

 2. Στέργιος Γιαννάκης, Βουλευτής Πρεβέζης

 3. Γεώργιος Βλάχος, Βουλευτής Υπολοίπου Αττικής

 4. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου

 5. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς

 6. Γεώργιος Βαγιωνάς, Βουλευτής Χαλκιδικής

 7. Γεώργιος Γεωργαντάς, Βουλευτής Κιλκίς

 8. Αθανάσιος Καββαδάς, Βουλευτής Λευκάδος

 9. Ευάγγελος Μπασιάκος, Βουλευτής Βοιωτίας

 10. Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής Υπολοίπου Αττικής

 11. Αικατερίνη Παπακώστα, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

 12. Κωνσταντίνος Σκρέκας, Βουλευτής Τρικάλων

 13. Κωνσταντίνος Καραμανλής, Βουλευτής Σερρών

 14. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

 15. Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

 16. Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδος

 17. Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας

 18. Σάββας Αναστασιάδης, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

 19. Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

 20. Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

 21. Κωνσταντίνος Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας

 22. Εμμανουήλ Κόνσολας, Βουλευτής Δωδεκανήσου

 23. Δημήτριος Κυριαζίδης, Βουλευτής Δράμας

 24. Γεώργιος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

 25. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Φεβρουάριος, 2016, 8:57 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr