Ντροπή σας. Η ανικανότητα τοπικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ – Καμία κίνηση από κανέναν να μπουν δήμοι μας στην πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Τεράστιο το πρόβλημα και για τις δυο εκπροσωπήσεις μας στην βουλή και ειδικά για την κυβερνητική την κ.Τελιγιορίδου.Αν είμαστε εκτός νομίζω πως απλά θα σας κρίνει ο κόσμος για όλο αυτό που τοπικά γίνεται –

Σε 30 δήμους θα πραγματοποιηθεί -σε πρώτη φάση- το πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στη δήλωση συμμετοχής για την απόδοση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, το εν λόγω πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα από το 2017. Η επιλογή των 30 δήμων θα γίνει με βάση τον πληθυσμό των περιφερειών. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την 1η Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που αφορά στο έτος 2016.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω των ΚΕΠ των δήμων που έχουν επιλεγεί, ενώ εν συνεχεία οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την αρμοδιότητα να διασταυρώνουν τα στοιχεία των αιτούντων. Επιπλέον, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με το κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ενώ θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον μέτρα στήριξης, με τη ρητή προϋπόθεση να μην επωφελούνται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι «παρά τη σημασία του προγράμματος, το μέγεθος και η ένταση της κρίσης στην Ελλάδα είναι τέτοια, που το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν μπορεί να είναι το μόνο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος».

Σε αυτές τις περιοχές είχε αρχικά ξεκινήσει

Δράμας (περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), Εδεσσας (περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Γρεβενών (περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), Ιωαννίνων (περιφέρεια Ηπείρου), Καρδίτσας (περιφέρεια Θεσσαλίας), Λευκάδας (περιφέρεια Ιονίων Νήσων), Ι.Π. Μεσολογγίου (περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος), Χαλκίδας (περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος), Καλλιθέας (περιφέρεια Αττικής), Μαλεβιζίου (περιφέρεια Κρήτης), Τρίπολης (περιφέρεια Πελοποννήσου), Σύρου (περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), Σάμου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Φεβρουάριος, 2016, 10:42 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr