Αύξηση στους Ρώσους τουρίστες «βλέπει» για το 2016 ο όμιλος Μουζενίδη

Αύξηση στις προκρατήσεις για τους Ρώσους τουρίστες βλέπει για το 2016 ο όμιλος Μουζενίδη, ο μοναδικός ελληνικής ιδιοκτησίας και μεγαλύτερος tour operator για Ελλάδα στη ρωσική αγορά, με μερίδιο αγοράς άνω του 30%.

Ειδικότερα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα αλλά και τη γενικότερη ανασφάλεια ως προς την πορεία της οικονομίας της Ρωσίας (κυρίως ως προς την ισοτιμία ευρώ/ ρουβλίου) ο όμιλος καταγράφει σταθερά ανοδική τάση – η οποία εύλογα τροφοδοτείται και από τη σοβαρή κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις – στις προκρατήσεις για τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, με μέσο όρο μεταξύ 25%-30%. Οι εκτιμήσεις του ομίλου είναι, πως αν δεν υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις και εφόσον λειτουργήσει ομαλά η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων, η αύξηση της κίνησης της πελατείας του προς την Ελλάδα φέτος από τη Ρωσική αγορά, μπορεί να προσεγγίσει επίπεδα της τάξης του 50%.

Την περίοδο του 2016, ο Όμιλος Μουζενίδη, μέσω της «ναυαρχίδας» του Mouzenidis Travel, συνεργάζεται με περισσότερα από 2.000 ξενοδοχεία, σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ειδικά για ορισμένους προορισμούς, όπως η Κρήτη, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί για φέτος υπερτριπλάσιος αριθμός διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων και πτήσεων, σε σύγκριση με την περίοδο του 2015.

Με αφορμή το έτος Ρωσίας-Ελλάδας, προγραμματίζεται σειρά ειδικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα, όπως π.χ. παιδικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα κ.α.

Επιπρόσθετα, διαπιστώνεται ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικά με την Ελλάδα σε συνεργασία με τον όμιλο Μουζενίδη, από τις Διοικήσεις πολλών Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται εδώ ότι σε σχετική εκδήλωση του ομίλου στη Ρωσία, η Πρέσβης της Ελλάδας, κα Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις των βιομετρικών στοιχείων για τις θεωρήσεις, η Ελλάδα θα ενισχύσει τις προξενικές της αρχές με το απαραίτητο προσωπικό ενώ θα αυξηθεί σημαντικά- έως και 50% – και ο αριθμός των κέντρων θεωρήσεων (visa centers).

Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος κα Ελένη Μιχαλοπούλου, τόνισε ότι το Γενικό Προξενείο της Μόσχας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ως προς τα αιτήματα έκδοσης θεωρήσεων και ανέφερε ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν συνολικά 29 Visa Centers στη Ρωσία, το επόμενο διάστημα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Μάρτιος, 2016, 9:23 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr