Αγώνας δρόμου μέχρι την Κυριακή – Που θα δημιουργηθούν τα 14 νέα hotspots

Από σήμερα Δευτέρα μέχρι την Κυριακή 13 Μαρτίου, η Ελλάδα προσδοκά να υπερβεί ακόμα και τις δυνατότητές της, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό πρόβλημα και η ανθρωπιστική κρίση που αυτό φέρνει μαζί του, με τη δημιουργία νέων κατάλληλων δομών με fast-track διαδικασίες. 

Έτσι, μετά το νεότερο, επίσημο απολογισμό κατά τον οποίo μετρήθηκαν 33.320 πρόσφυγες και μετανάστες, τα νέα hotspots αποτελούν την ύστατη προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα, υπό την πίεση των δηλώσεων από μεριάς άλλων ευρωπαϊκών χωρών για κλείσιμο του βαλκανικού διαύλου, αλλά και της αυριανής Συνόδου Κορυφής με θέμα την προσφυγική κρίση.

Οι περιοχές που θα φιλοξενήσουν τα κέντρα είναι:

Στα νησιά: Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ρόδος, Σύμη, Μεγίστη, Κως, Λέρος, Φαρμακονήσι, Πάτμος και Κάλυμνος, με δυνατότητα φιλοξενίας 7.500 άτομα.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα: Ειδομένη, Λάρισα, Σχιστό, Ελληνικό, Διάβατα, Χέρσος, Πολύκαστρο Νέας Καβάλας, Πλατεία Βικτωρίας, Λιμάνι Πειραιά, Νέα Καρβάλη, Ελευθερούπολη, Κοζάνη, Πολύκαστρο και Θερμοπύλες, με δυνατότητα φιλοξενίας 16.000-20.000 άτομα.

Επιπλέον, ένα ακόμη hotspot εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μετά τις 15 Μαρτίου στο Λιτόχωρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις ήδη υπάρχουσες δομές εξυπηρετούνται μόνο οι μισοί από τους συνολικά παραμένοντες στη χώρα.

Τα επίσημα στοιχεία δόθηκαν χθες το βράδυ στη δημοσιότητα από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί η επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας και διαμόρφωσης των νέων δομών, ενώ μέχρι τώρα η αντίδραση στο πρόβλημα από μεριάς ελληνικού κράτους, ήταν ιδιαίτερα αργή, προκαλώντας τα αιχμηρά σχόλια άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Αυστρία.

Σε 33.320 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης .

Από αυτούς 6.211 βρίσκονται στα νησιά με περισσότερους στη Λέσβο (3.550), την Χίο (1.422) και στη Σάμο (489) ενώ στη ηπειρωτική χώρα βρίσκονται 27. 109 άτομα με τους περισσότερους να κατανέμονται: 8.000 στην Ειδομένη , 3.400 στο Χέρσο , 2.200 στο λιμάνι του Πειραιά, 3.570 συνολικά στο Ελληνικό , 2.136 στα Διαβατά , 2.797 στη νέα Καβάλα στο Πολύκαστρο , 1.050 στην ΠΑΘΕ Πολύκαστρο – PLAZA και 1.423 στο Σχιστό.

Σήμερα εισήλθαν στην ΠΓΔΜ από την Ειδομένη μόνον 239 άτομα και έφθασαν στην Λέσβο και Χίο 770 πρόσφυγες και μετανάστες .

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Μάρτιος, 2016, 1:48 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr