Την επικύρωση της λειτουργίας της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα ανακοίνωσε πανηγυρικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Θ. Καρυπίδης στο περιφερειακό συμβούλιο

Δ.Τ – Την επικύρωση της λειτουργίας της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, σε συνέχεια της ένταξής της στο μηχανογραφικό δελτίο, ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 15ης Μαρτίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, βάζοντας τέλος σε όλα τα σενάρια σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής.

«Κλείνει σήμερα με την υπογραφή της εισηγητικής έκθεσης που υπέβαλε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προς τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Τόσκα, ένας κύκλος μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε με το που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μια σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με την εκπαιδευτική δομή στα Βίλια Αττικής.

Ο σχεδιασμός για την εξασφάλιση της λειτουργίας της νέας αυτής ακαδημαϊκής δομής για την περιοχή εκπονείται εδώ και πολλούς μήνες αθόρυβα από ομάδες εργασίας και αλλεπάλληλες συναντήσεις, με την ευθύνη του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και το συντονισμό του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Ηλ. Κάτανα.

Η λειτουργία της Σχολής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον ευρύτερο προγραμματισμό της μεταλιγνιτικής περιόδου, ενώ ακολουθεί η ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Η Σχολή θα λειτουργήσει με 93 εισακτέους και 40 εκπαιδευτές στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Δημοτικής Αστυνομίας και το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σε πανηγυρικό τόνο έλαβε την απόφαση να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση, καθώς και να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες εργασίες στο κτίριο που θα φιλοξενήσει τη Σχολή.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάρτιος, 2016, 12:29 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr