Προσλήψεις 585 συμβασιούχων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Η απόφαση υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών
Εγκρίθηκε η πρόσληψη 585 συμβασιούχων για την κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Η απόφαση, που υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το βράδυ της Τετάρτης (ΦΕΚ Β’, αρ. φύλλου 699, 16 Μαρτίου 2016).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος για την πρόσληψη των 585 ατόμων, επικουρικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας ως δώδεκα μηνών, σε φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, άνοιξε πριν από δύο μήνες. Τον Δεκέμβριο του 2015 είχε εκδοθεί σχετική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και από το υπουργείο Οικονομικών. Τότε η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την πρόσληψη 985 μόνιμων εργαζομένων στο ΕΣΥ και ότι σύντομα θα προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες 2.440 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων…
Πάντως, η συνήθης πρακτική των κυβερνήσεων και η κατ’ εξακολούθησιν επιλογή τους είναι με το σταγονόμετρο προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στην Υγεία, παρά τα περί αντιθέτου διακηρυσσόμενα κάθε φορά. Ακολουθούν την τακτική προσλήψεων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, 8μηνίτες ή 12μηνίτες, όπως τώρα, συμβασιούχους που βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα εργασιακά και οικονομικά, καθώς και με το φάσμα της απόλυσης όταν λήξει η σύμβασή τους. Οι συμβασιούχοι, αν και προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες, πληρώνονται με κουτσουρεμένες αμοιβές. Πάγιο αίτημα των συνδικάτων στην υγεία είναι «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα».
Παραμένει εκρηκτικό το πρόβλημα λειτουργίας πολλών νοσοκομείων και δομών υγείας με υποβαθμισμένες τις παροχές προς τους ασθενείς λόγω της συρρίκνωσης των δαπανών για την Υγεία και με τους εργαζόμενους -ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων- να χαμηλοαμείβεται και να έχουν γίνει καθεστώς οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάρτιος, 2016, 11:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr