Για μία ακόμη φορά η “καρδιά” της Ευρώπης γίνεται στόχος του τυγλού μίσους. Με μία σειρά από συντονισμένες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, για τις οποίες σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Η αρχή έγινε στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, ενώ στην συνέχεια έγινε επίθεση και στον σταθμό του μετρό στο Μάαλμπεκ. Η πρωτεύουσα του Βελγίου βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και θυμίζει “νεκρή” πόλη, αφού στους δρόμους δεν κινείται τίποτα!

Η επίσημη δήλωση για την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, μετέδωσε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και (εκρηκτικούς) μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου“, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ.