Να «βάλουμε πλάτη» όλοι

Άρθρο του Βασίλη Κωνσταντίνου για το alphafm.gr – Δεν χρειάζεται να σχολιασθεί  η δυσκολία της παρούσας φάσης. Η κρίση είναι παντού. Δυστυχώς λόγω της εξωστρεφούς δουλειάς της γούνας ,εμείς την νοιώσαμε  από το 2008.Τότε που μερικοί σφύριζαν αδιάφορα και διέδιδαν ότι είναι εφεύρεση της κυβέρνησης  !Ο κόσμος όλος βούιζε είχε αναστατωθεί, μεγαλοτράπεζες  έκλειναν  και εμείς στον κόσμο μας! Σήμερα όμως με το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα την νοιώσουν όλοι. Δημόσιοι υπάλληλοι , υπάλληλοι των ΔΕΚΟ αλλά και του ιδιωτικού  τομέα. Με την πτώση της αγοραστικής δύναμης αυτών οι μαγαζάτορες, η οικοδομή ,οι ελεύθεροι επαγγελματίες.. .Με μία λέξη όλοι.  Το ερώτημα λοιπόν είναι. Πόσο θα διαρκέσει και πως θα λυθεί; Η κρίση  είναι δεδομένη ,διαπιστωμένη  χωρίς  βέβαια να έχουμε ανακαλύψει  για το «ποιος είναι ο  πατέρα και η μητέρα της». Οι απόψεις διίστανται . Είμαι της άποψης ότι ήταν πολλοί   «οι μπαμπάδες και η μαμάδες της!» Με σίγουρους όμως  τους πολιτικούς , προμηθευτές του δημοσίου , αρχιλαμόγια, αρχισυνδικαλιστές .. Και αφού διαπιστώνουμε όλοι ότι ήλθε, θα πρέπει να σκεφτούμε και το πως θα φύγει. Αν θα φύγει!. Θα χρειαστεί πολύς καιρός να αρχίσουμε να αντιδρούμε. Προς το παρόν ο κόσμος είναι παγωμένος. Η Ιστορία έχει δείξει ότι πολλές κρίσεις ξεπεράστηκαν. Το κόστος όμως ήταν διαφορετικό. Άλλες ξεπεράστηκαν με πολλές απώλειες, άλλες  με λίγες . Το σίγουρο είναι ότι παντού «έβαλε πλάτη κάποιος» . Πουθενά δεν ξεπεράστηκε  αυτόματα , ως δια μαγείας . Είχα προσωπική μαρτυρία ενός γερμανού που μου εξομολογήθηκε τι τράβηξαν για να ξανακτίσουν την χώρα τους μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, «Δέναμε τα χέρια μας με σχοινιά γιατί δεν είχαμε γάντια και δουλεύαμε όλη την ημέρα με απαράδεκτες συνθήκες» ,μου δήλωνε με περηφάνια αλλά και παράπονο ταυτόχρονα .Ήταν απίστευτα αυτά που άκουγα. Διαπίστωσα  όμως ότι «είχαν μέσα τους την φλόγα  της δημιουργίας» για  να ξαναφτιάξουν το κράτος  τους .         « Έβαλαν πλάτη όλοι ». Ο καθένας με τις δυνάμεις του .Εμείς σήμερα δεν έχουμε καταστραφεί από πόλεμο. Δεν γίνεται καμία σύγκριση. Έχουμε όμως «χοντρό πρόβλημα». Δεν μας βγαίνουν τα νούμερα, ξέφυγαν , ξεσάλωσαν .

Στο ξεπέρασμα της σημερινής  κρίσης , έχουμε  χρέος να συμβάλουμε με ιδέες ,με θετικές προτάσεις ,αλλά κυρίως με δουλειά και κόπο. Να  «βάλουμε πλάτη» και εμείς! Να μην κοιτάμε όταν «έρχεται η σειρά μας»  τον διπλανό μας ,να ξεχάσουμε τον κακό  εαυτό μας και να ξαναθυμηθούμε τους προγόνους μας που έκαναν θαύματα σε πολύ χειρότερες συνθήκες. Τον  Οδυσσέα  που κατάφερε να φτάσει στην Ιθάκη .Από ότι γνωρίζουμε όλοι δεν τον έραναν παντού με λουλούδια. Όμως έφτασε!

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είναι Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο της Κορησού και Γραμματέας του Ιδρύματος ‘’ Ηρακλής Καλλισθένης’’

basloukon@yahoo.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Δεκέμβριος, 2010, 9:12 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr