Σε τρεις ετήσιες δόσεις θα επιστραφούν οι αγροτικές επιδοτήσεις στην Κομισιόν

Nα επιστραφούν οι αγροτικές επιδοτήσεισ, ύψους περίπου 347 εκατ. ευρώ, όπως ζήτησε η εε από την ελλάδα, σε τρεις ετήσιες δόσεισ, αρχής γενομένης από το 2011 συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης με την κομισιόν.

ο υπουργός κ.σκανδαλίδης μιλά για «δημοσιονομικά δυσβάσταχτη κατάσταση» και τονίζει ότι στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

«στόχος μας είναι η ουσιαστική βελτίωση των υποδομών και των ελέγχων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον και οι επιδοτήσεις να πληρώνονται στους γεωργούς έγκαιρα, με διαφάνεια και με ασφάλεια για τον εθνικό μας προϋπολογισμό. η ολοκλήρωση του οσδε, που είναι πια γεγονόσ, αποτελεί το βασικό εργαλείο στην επίτευξη αυτού του στόχου. η έγκαιρη πληρωμή των φετινών επιδοτήσεων, με τήρηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών, αποτέλεσε το πρώτο βήμα» δήλωσε ο κ. σκανδαλίδησ.

υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή με απόφασή τησ, ζητά από 19 κράτη μέλη να επιστρέψουν το ποσό 578,5 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια που δαπανήθηκαν αδικαιολόγητα, χωρίς να τηρούνται όλες οι διαδικασίες που ορίζουν οι κοινοτικοί κανονισμοί.

από το ποσό αυτό, 347 περίπου εκατ. ευρώ αναλογούν στην ελλάδα, για επιδοτήσεις που πληρώθηκαν το διάστημα 2004-2008.

σύμφωνα με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, η βασική αιτία των καταλογισμών αυτών είναι οι ελλείψεις του οσδε και ειδικότερα η απουσία έως το 2009 ενός σύγχρονου χαρτογραφικού υποβάθρου για τα αγροτεμάχια, καθώς και οι ελλείψεις στην κτηνιατρική βάση δεδομένων για τα ζώα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Δεκέμβριος, 2010, 1:41 μμ. στις Κατηγορίες ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr