Βασική Εισηγήτρια της Ν.Δ. η Μαρία Αντωνίου στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία “Από δημοσιογράφος κ. Υπουργέ γίνεστε φωτορεπόρτερ με τις τόσες φωτογραφικές διατάξεις”

Δ.Τ – Βασική Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας ήταν η Μαρία Αντωνίου ως Υπεύθυνη του Τομέα Έρευνας & Καινοτομίας, στην συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία και την Έρευνα, που πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η Μαρία Αντωνίου ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας στον Υπουργό, τον κ. Φίλη ότι “η μόνη τομή του νομοσχεδίου είναι ότι κόβει διατάξεις από τα προηγούμενα νομοσχέδια. Όντως αυτό είναι πραγματική τομή”, είπε η Μαρία Αντωνίου γιατί “σε τίποτε άλλο δεν κάνει τομή”, κατηγορώντας παράλληλα τον Υπουργό ότι “φάσκει και αντιφάσκει με το να λέει ότι δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο”.

Στην συνέχεια η Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε λεπτομερώς στα βασικότερα άρθρα του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι “έρχεται ουσιαστικά να αποδομήσει τον προηγούμενο νόμο και να εγκαθιδρύσει με πλήθος διατάξεων ένα σύστημα αναχρονιστικό υπουργοκεντρικό με σαφείς ιδεοληψίες υπέρ του κράτους και κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας”. Ενώ ταυτόχρονα σχολίασε δηκτικά προς τον κ. Φίλη ότι “δυστυχώς από ότι φαίνεται από το παρόν νομοσχέδιο ενώ είστε δημοσιογράφος μάλλον γίνεστε φωτορεπόρτερ από τις τόσες φωτογραφικές διατάξεις”.

Η Μαρία Αντωνίου υπογράμμισε ακόμη ότι “με το παρόν νομοσχέδιο αναδεικνύεται μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες της πατρίδας μας. Η ασυνέχεια κανόνων και πρακτικών που την κρατούν σε στασιμότητα και οπισθοδρόμηση. Οι επόμενοι θεωρούν ότι μπορούν να γράφουν ιστορία από τη δική τους εκκίνηση, αγνοώντας ότι καλό προϋπήρχε. Πρέπει όλοι να συνετιστούμε και να αναλογιστούμε τις ευθύνες που έχουμε για το σήμερα και για το αύριο αυτού του τόπου και να πράξουμε αναλόγως”.    

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Απρίλιος, 2016, 11:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr