Η κατασκευή του αγωγού TAP θα »χτυπήσει» και την ανεργία αλλά θα δώσει και νέες μεγάλες ευκαιρίες στην περιοχή μας

«Έργο με πολλαπλά ωφέλη»

 

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο, έργο που θα δώσει εκτός από την μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην χώρα μας στην Δυτική Μακεδονία αλλά και στην Καστοριά.

Σε περίπου 2 βδομάδες στην χώρα μας θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του αγωγού TAP και αμέσως μετά ( περίπου σε 2-3 μήνες) θα ξεκινήσει η κατασκευή του και στα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας με ένα μεγάλο μέρος του να περνά από την Καστοριά.

Η περιοχή μας έχει μια νέα μεγάλη ευκαιρία με την κατασκευή του αγωγού να αποκτήσει μια νέα μορφή θέρμανσης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

Τους τελευταίους 3 μήνες είχαμε και όλες τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσεις και μέσα στα Ευρωπαικά όργανα

Η αρμόδια επίτροπος για την πολιτική ανταγωνισμού, Μαγκρέιτε Βέστεϊγερ, δήλωσε :

«Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για ένα έργο υποδομών πολλών δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα. Ο Διαδριατικός αγωγός θα εξασφαλίσει στην ΕΕ επιπλέον φυσικό αέριο και θα αυξήσει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τα επενδυτικά κίνητρα που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση περιορίζονται σε ό,τι είναι αναγκαίο για την πραγματοποίηση αυτού του έργου και σε συμμόρφωση με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση Μάρος Σέφτσοβιτς, δήλωσε:

«Η έγκριση της συμφωνίας TAP αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου. Η υπουργική διάσκεψη για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού και στην οποία συμμετείχα, επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα όλων των συμμετεχουσών χωρών και κοινοπραξιών για την έγκαιρη ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής».

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του αγωγού θα ξεκινήσει η κατασκευή στην Καστοριά όπου δεν είναι λίγοι αυτοί που αναμένουν την κατασκευαστική πορεία και για θέματα απασχόλησης αλλά και για την οριστικοποίηση ανταλλαγών γης που φαίνεται πως δεν προκαλεί όπως παλαιότερα ζητήματα αντιπαραθέσεων

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Μάιος, 2016, 9:37 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr