Το καλοκαίρι οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων

Από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων με βάση την αξιολόγηση των νοσοκομειακών μονάδων όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας περιέγραψε με μελανά χρώματα την εικόνα που επικρατεί στο σύστημα υγείας κάνοντας λόγο «για κατάντια» και υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να καταργηθούν οριστικά τα βάρβαρα κατάλοιπα παρελθόντος. Και γι αυτό πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά τα επόμενα δύο χρόνια».

Απαρίθμησε, τέλος, τις δομικές διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

  • Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα προσληφθούν 2800 νοσηλευτές και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2011 θα μεταφερθεί από το Υπουργείο Οικονομίας στο Υπουργείο Υγείας ο καθορισμός της τιμής των φαρμάκων.
  • Ως το τέλος Μαρτίου η ψηφιοποίηση του διπλογραφικού συστήματος, καθώς και η μηχανοργάνωση τουλάχιστον των αποθηκών, των φαρμακείων και των λογιστηρίων των νοσοκομείων.
  • Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει λειτουργήσει στην πράξη το νέο σύστημα πληρωμών των προμηθευτών και μέχρι το Φεβρουάριο η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με την απένταξη μη ώριμων έργων και ένταξη ωρίμων.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Δεκέμβριος, 2010, 10:12 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr