ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – Το δράμα της Καστοριάς συνεχίζεται. Η αχρηστία καλά κρατεί……

Περιμένει την πρόταση του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας (ΒΙΝΤΕΟ).

Μπράβο στην Φλώρινα.  Οι τοπικοί παράγοντες,βουλευτές δήμαρχοι και όχι μόνο κατάφεραν να επιστρέψουν το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών από Θεσσαλονίκη που είχε μετακομίσει, ξανά στην Φλώρινα – Χθες έγιναν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Το δράμα της απομόνωσης και της κατρακύλας συνεχίζεται μόνο στην Καστοριά
Θετικές οι εξελίξεις για το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τη Φλώρινα αφού άνοιξε ο δρόμος επιστροφής του τμήματος βαλκανικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τη Φλώρινα.
Η αναπληρώτρια υπουργός παιδείας συμφώνησε ότι κακώς το τμήμα βαλκανικών Σπουδών απομακρύνθηκε από τη Φλώρινα αφού εδώ λειτουργούσε επαρκώς και ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να καταθέσει την πρόταση του.

Συζητώντας στο κοινοβούλιο την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης  η αναπληρώτρια Υπουργός παιδείας Αθανασία Αναγνωστοπούλου παραδέχτηκε ότι η  απομάκρυνση του ΤΒΣ από το ΠΔΜ « εντάσσεται απολύτως σε αυτή την ανορθολογική αναδιάταξη» και «ότι οι δομές του πανεπιστημίου εκεί (Φλώρινα) κάλυπταν μεγάλο μέρος των φοιτητών και της στέγασής τους και της σίτισής τους. Συμφωνώ πάρα πολύ ότι, με όρους ακαδημαϊκούς, η γειτνίαση με όμορα κράτη, που είναι τα βαλκανικά κράτη, θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη σε αυτή την περίπτωση. Θεωρώ ότι έχετε δίκιο σε αυτό».
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης για το θέμα αυτό στις 22 Ιουνίου 2016, αναφέρθηκε στα του είπε η κα Αναγνωστοπούλου αλλά και στις συναντήσεις που είχε με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνη Τουρλιδάκη.
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη εντός των επόμενων εβδομάδων το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα καταθέσει την επίσημη πρόταση του για επιστροφή του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στο ΠΔΜ με έδρα τη Φλώρινα. Πως τον Σεπτέμβρη του 2016 θα συζητηθεί το θέμα και από το 2017 θα λειτουργεί στη Φλώρινα.
Ο βουλευτής Φλώρινας ανέφερε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστα Σέλτσα  με την Γ.Γ. Υποδομών Πέτη Πέρκα καθώς και με τον πρύτανη του ΠΔΜ Αντώνη Τουρλιδάκη
Ο κ. Αντωνιάδης παραδέχτηκε ότι ήτανε λάθος της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» με το οποίο είχε διαφωνήσει και τότε διαχωρίζοντας τη θέση του από τη ΝΔ και πως τώρα είναι ώριμες οι συνθήκες από την πλευρά της Κυβέρνησης να επανέλθει το τμήμα.
-Χαρακτήρισε ως «ναυαρχίδα»των τμημάτων του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
-Κατηγόρησε τους καθηγητές του ΤΒΣ για «συντεχνιασμό» και τους απέδωσε την ευθύνη της μετακίνησης του τμήματος από τη Φλώρινα στη Θεσ/νίκη, γιατί οι καθηγητές ήθελαν να φύγουν από τη Φλώρινα, κάτι που παραδέχτηκε και η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Αθανασία Αναγνωστοπούλου.
-Με την πρυτανεία του ΠΔΜ ωριμάσανε οι συνθήκες για τη δημιουργία και νέων τμημάτων που θα ενισχύσουν τη δυναμικότητα του πανεπιστημίου.
Θεωρεί βασική παράμετρο την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου για τα 190 στρέμματα του πανεπιστημίου που βρίσκονται στο δρόμο Φλώρινας-Νίκης, για να μπορέσει να λειτουργήσει το τμήμα αλλά και για την ίδρυση και λειτουργία και άλλων τμημάτων στη Φλώρινα. Μάλιστα για το θέμα αυτό επεσήμανε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν την τοπική πολιτική ηγεσία.
Δήμος Φλώρινας και περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εφόσον θεωρούν ότι η Φλώρινα μπορεί και πρέπει να γίνει πανεπιστημιούπολη, να βγάλουν από τη «ναφθαλίνη» το ρυμοτομικό και να το θέσουν στις προτεραιότητες τους.

Θυμίζουμε ένα από τα δημοσιεύματα που υπήρξαν μετά το σχέδιο » ΑΘΗΝΑ »

 

Τέλος για το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών!

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά»!
Το τμήμα θα απορροφηθεί από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Σχολής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.

 

Πληροφορίες και από http://parathrhthsflorina.blogspot.gr  – http://neaflorina.blogspot.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιούνιος, 2016, 4:39 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr