Μια μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη – έργα – μελέτες και υποδομή η κατασκευή του αγωγού TAP στην Καστοριά

 

Πολλές είναι οι χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων ετών στην Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στην Καστοριά.

Έργα,μελέτες,υποδομές και ανάπτυξη σχεδόν έχουν χαθεί.

Ελάχιστοι είναι οι πόροι τα προγράμματα και οι χρηματοδοτήσεις για έργα που τα έχει μεγάλη ανάγκη η τοπική κοινωνία που διψά για ανάπτυξη και λύσεις χρόνιων αναπτυξιακών προβλημάτων.

Έχουν χαθεί δεκάδες ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια και μπροστά μας βρίσκεται εδώ και μήνες μια εταιρία που δίνει τεράστια χρηματοδοτικά εργαλεία ( κονδύλια ) ως ανταποδοτικά ενόψει της μεγάλης κατασκευής του αγωγού TAP που θα ξεκινήσει η κατασκευή του και στην περιοχή μας.

Η ευκαιρία με την κατασκευή του αγωγού ώστε να σκεφτούμε νέα έργα,μελέτες και υποδομές είναι ανοιχτή και μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρία κατασκευής αναμένει την ετοιμότητα των τοπικών φορέων για να ξεκινήσει την χρηματοδότηση μέσα από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς και στους 3 δήμους Καστοριάς,Άργους Ορεστικού και Νεστορίου έχουν σχεδόν αποφασισθεί μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που σε διαφορετική περίπτωση οι δήμοι και η περιφέρεια θα περίμεναν χρόνια.

Είναι ένα μοναδικό δώρο που αν το δούμε ως εργαλείο και όχι σαν κάτι βιαστικό και πρόχειρο μπορεί να δώσει με τις σωστές μας επιλογές έργα υποδομής.

Μέσα στον Ιούλιο θα δούμε συγκεκριμένα έργα ως προτάσεις και αν είμαστε εμείς έτοιμοι από Αύγουστο και μετά μπορούμε να βλέπουμε και την κατασκευή έργων με τα ανταποδοτικά του αγωγού TAP.

Το μεγάλο βάρος αντισταθμιστικών έργων πέφτει σε περιοχές όπως, Κορησό,Βασιλειάδα,Λιθιά,Κλεισούρα και όχι μόνο.

Τον πρώτο λόγο και σε αυτές τις περιοχές τον έχουν τα τοπικά συμβούλια,αγρότες,πολίτες σύλλογοι που και όλοι αυτοί βλέποντας καθημερινά τα προβλήματα στην καθημερινότητα τους από την κρατική και αυτοδιοικητική εγκατάλειψη, έχουν προτάσεις και έτοιμες μελέτες για πολλαπλές λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

Είναι η πρώτη φορά στην χώρα μας που έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο extra κονδύλιο για έργα και πρέπει ΤΩΡΑ να κλείσουμε τον σχεδιασμό διότι έχουμε αργήσει.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως και στα τρία δημοτικά συμβούλια της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς μέσα στις επόμενες τριάντα μέρες έρχονται τελικές λίστες προγραμματισμού έργων πνοής που ίσως τελικά ως έργα θα είναι και τα μόνα που μπορεί να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σε αυτή την αυτοδιοικητική θητεία

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιούνιος, 2016, 1:24 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr