Σαρωτικές αλλαγές φέρνει νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ! Μόνο αποδείξεις ηλεκτρονικών πληρωμών θα “μετρούν” στην εφορία – Εξαιρέσεις και… λοταρία από το 2017

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το αφορολόγητο θα «χτίζεται» μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές, κάτι που σημαίνει ότι η εφορία θα λαμβάνει υπ’ όψιν μόνο τις αποδείξεις με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με e-banking, και όχι τις αποδείξεις αγορών που έγιναν με μετρητά.

Για να έχουν κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι το αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.
Οσοι φορολογούμενοι συγκεντρώσουν ποσό αποδείξεων διπλάσιο από το όριο που θα θέσει το κράτος για το χτίσιμο του αφορολόγητου, στο υπουργείο οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να τους δοθεί έξτρα έκπτωση φόρου. Σε καμία περίπτωση όμως η έκπτωση δεν θα καλύπτει τον ΦΠΑ που καταβάλλει ο φορολογούμενος και στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί κίνητρο για να μη ζητήσει απόδειξη και να γλιτώσει έξτρα δαπάνη 24%.

Ειδικά για το 2016 θα προβλέπεται:
Ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ: Αποδείξεις ίσες με το 5% του εισοδήματος.
Ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 7,5% του εισοδήματος
Ετήσιο εισόδημα από 20.001-40.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος και
Ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος.

Για το 2017 θα ισχύουν τα διπλάσια ποσοστά για κάθε κατηγορία δηλαδή:
Ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ: Αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος.
Ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος
Ετήσιο εισόδημα από 20.001- 40.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 20% του εισοδήματος και
Ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος.

Επίσης, για το 2017, θα προβλέπονται μεταξύ άλλων λοταρία με αποδείξεις (νικητές θα κερδίζουν αυτοκίνητα, ακίνητα κτλ), αυτόματη σύνδεση ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis και εξαιρέσεις για ηλικιωμένους (άνω των 70 ή 75 ετών) και για άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις όλες οι επιχειρήσεις, ακόμη και τα περίπτερα, θα υποχρεωθούν σταδιακά να διαθέτουν συσκευές POS για τη χρήση πλαστικού χρήματος.
Από τη στιγμή που θα γίνει η συναλλαγή με πλαστικό χρήμα η φοροδιαφυγή αυτομάτως μηδενίζεται, καθώς τα στοιχεία καταχωρίζονται στα συστήματα των τραπεζών. Η εφορία έχει τη δυνατότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή να διασταυρώσει τα εισοδήματα που εμφανίζει η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς του και αν έχει κόψει απόδειξη για αυτά τα εισοδήματα ή όχι.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Ιούλιος, 2016, 11:14 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr