Το φυσικό αέριο φτάνει στα νοικοκυριά & τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας- Θράκης μέσω ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκαν 32 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για τα έργα ανάπτυξης δικτύου Φυσικού Αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στις έξι πόλεις της Θράκης (Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και Ορεστιάδα). Συνολικά προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 489,5χλμ δικτύου και 9 μετρητικοί – ρυθμιστικοί σταθμοί.

Είναι αλήθεια πως η Περιφέρεια ‘κυνήγησε’ πολύ το θέμα των δικτύων φυσικού αεριου για τα νοικοκυριά των μεγάλων πόλεων της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πετυχαίνοντας τελικώς την έγκριση του κονδυλίου και τη συνεργασία της ΔΕΠΑ. Επίσημα οι λεπτομέρειες για τη σημαντική αυτή εξέλιξη αναμένεται να παρουσιαστούν σε συνέντευξη τύπου του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, την ερχόμενη Δευτέρα στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την πρόσκληση ΑΜΘ29 με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ – Δράση 7ε.17.1 δίνονται 32 εκατομμύρια ευρώ στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ) για την εγκατάσταση δικτύων διανομής, παροχετευτικών αγωγών και σχετικού εξοπλισμού επί ήδη εγκατεστημένων βρόγχων διανομής αερίου, με στόχο τη λειτουργική ολοκλήρωση των υποδομών διανομής και την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας των αστικών δικτύων διανομής φυσικού αερίου στα κύρια αστικά κέντρα της Π-ΑΜΘ (Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και Ορεστιάδα).
Συνολικά προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 489,5 χιλιόμετρα δικτύου και εννέα 9 μετρητικοί – ρυθμιστικοί σταθμοί (M/R).

Στόχος του έργου είναι η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αστικών δικτύων στην Π-ΑΜΘ, ώστε να συνδεθούν και να τροφοδοτηθούν οικιακοί και εμπορικοί πελάτες σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος, καλύπτοντας σε πρώτη φάση τα κύρια αστικά κέντρα της Π-ΑΜΘ. Οι αστικές περιοχές προσδιορίσθηκαν με βάση την εγγύτητά τους προς τα δίκτυα μεταφοράς του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και την ωριμότητα των επιμέρους κατασκευαστικών μελετών και αδειών (π.χ. ύπαρξη εγκεκριμένων μελετών και αδειών).

Της Κικής Ηπειρώτου – b2green.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Ιούλιος, 2016, 7:54 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr