ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΟΣ ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΨΗΦΙΣΜΑ

15:26 – ΘΕΜΑ: «Καταβολή αποζημιώσεων σύμφωνα με το δελτίο τύπου 14/12/2009 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Επειδή οι μηλοπαραγωγοί αποτελούν τον κορμό της οικονομικής ζωής του Νομού.

Επειδή είναι ο μόνος κλάδος παραγωγής που μέχρι σήμερα δεν έτυχε της αντίστοιχης αντιμετώπισης από το Ελληνικό κράτος.

Επειδή η καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων είναι η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει.

Επειδή μέχρι σήμερα δε έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους μηλοπαραγωγούς Ν. Καστοριάς για την προσβολή που είχαν υποστεί οι μηλιές του Νομού μας από φουζικλάδιο η οποία αγγίζει το 90% των δένδρων σύμφωνα με το από 14/12/2009 δελτίο τύπου του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις προφορικής δέσμευσης και ανακοίνωσης στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του κ. Προέδρου της Βουλής και τοπικού Βουλευτή μας και συγκεκριμένα αναφορά του ότι η Καστοριά δικαιούται 4,2 περίπου εκατομμύρια ευρώ και λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί όπως έξοδα για προετοιμασία νέας παραγωγής, παλαιές οφειλές σε τράπεζες, γεωπόνους κ.α. και με την σύμπραξη και συμπαράσταση του κ. Βουλευτή, του κ. Νομάρχη, των κ.κ. Δημάρχων του Νομού μας και όλων των άλλων φορέων, οι μηλοπαραγωγοί ύστερα από καθολική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν τα εξής:

α) Άμεση (εντός 15 ημερών) ανάρτηση των δηλώσεων εκτίμησης του ΕΛΓΑ στα κατά τόπους Δημαρχεία.

β) Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων εντός 30 ημερών.

γ) Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους μηλοπαραγωγούς εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας τότε οι δηλώσεις εκτίμησης του ΕΛΓΑ να σταλούν στην ΑΤΕ, με σκοπό η τράπεζα να χορηγήσει στους πληγέντες μηλοπαραγωγούς, ισόποσο άτοκο δάνειο (για το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται κάθε μηλοπαραγωγός) με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, και όταν υπάρξει η δυνατότητα καταβολής των αποζημιώσεων, αυτής να σταλεί απευθείας στην Α.Τ.Ε. για την αποπληρωμή των προαναφερθέντων δικαιούχων όπως και κατά το παρελθόν συνέβη και συγκεκριμένα το 2003.

ΚΟΙΝ.: Γραφείο Πρωθυπουργού

Γραφείο Προέδρου Βουλής

Υπουργείο Αγροτικής

Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργείο Οικονομίας

Οι υπογράφοντες

Η Επιτροπή Αγώνος Μηλοπαραγωγών

1.

2.

Οι φορείς του Νομού

3.

Ο Βουλευτής Ν. Καστοριάς

4. Τζηκαλάγιας Ζησης

5. Ο Νομάρχης Καστοριάς

Λιάντσης Κων/νος

6.

Εκ μέρους των κ.κ Δημάρχων

7. Ο Πρόεδρος ΤΕΔΚ

Τοτοτονίδης Νικόλαος

8.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Μάιος, 2010, 3:29 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr