Τα τέσσερα μέτρα ανακούφισης για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τα αντισταθμιστικά μέτρα ανακούφισης για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ.

Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε χθες ότι θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα ακολουθηθούν, αλλά και που θα βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι πόροι θα προέρχονται από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως είχε αποκαλύψει το «Enikonomia», η έκπτωση σε τιμολόγια των ΔΕΚΟ δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί, καθώς ήδη οι χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται στα κοινωνικά τιμολόγια.

Η κυβέρνηση λοιπόν θα εξετάσει το ενδεχόμενο όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ να έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, από το 10% που ισχύει σήμερα, έναντι του 25% που καταβάλλουν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.

Ακόμη προκειμένου να αυξηθεί το εισόδημα των 140.000 συνταξιούχων που έχασαν το επίδομα, εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ή και μηδενισμού των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Επίσης στο τραπέζι έχουν κατατεθεί προτάσεις όπως η χορήγηση προπληρωμένης κάρτας για αγορές, κυρίως τροφίμων ή και άλλων αγαθών.

Μια άλλη εναλλακτική πρόταση ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων θα ήταν η αποπληρωμή μέρους ή ολόκληρου του ΕΝΦΙΑ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Ιούλιος, 2016, 6:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr