Έρχεται το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και αλλάζει τα πάντα – Πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζεύουμε – Τι θα συμβεί με τις χάρτινες

– Το σχετικό νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες
– Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι ο ακατάσχετος λογαριασμός των επιχειρήσεων
– Άγνωστο είναι εάν οι δαπάνες από τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ θα λογίζονται στο “χτίσιμο” του αφορολόγητου
– Από τον Ιανουάριο του 2017 και μετά θα είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση POS

Το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα φαίνεται πως περνάει από σαράντα κύματα, καθώς υπήρχαν και σοβαρά προβλήματα στη διαβούλευση και με τους δανειστές, οι οποίοι δημιουργούσαν εμπόδια στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών αν και ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο από το αρμόδιο υπουργείο.

Αναφορικά με τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για το 2016 είναι πως θα ισχύσει το μικτό σύστημα για το “χτίσιμο” του αφορολογήτου που σημαίνει και χάρτινες αποδείξεις και μέσω πλαστικού χρήματος. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν είναι εάν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ισχύει ή όχι μόνο οι αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος.

Η κλιμάκωση θα είναι ανάλογα φυσικά με το εισόδημα:

– Ως 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα ζητείται να καλύπτεται το 10% σε πλαστικό χρήμα
– Από 10.0001 έως 20.000 ευρώ θα ζητείται να καλύπτεται το 15% σε πλαστικό χρήμα
– Από 20.001 έως 40.000 ευρώ θα ζητείται να καλύπτεται το 20% σε πλαστικό χρήμα
– Και πάνω από 40.000 ευρώ θα ζητείται να καλύπτεται το 30% σε πλαστικό χρήμα

Η ποινή σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει συγκεντρώσει τα παραπάνω ποσοστά ανάλογα φυσικά με το ετήσιο εισόδημά του θα είναι από 22% έως 45%. Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν αποδείξεις με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα πληρώσουν πρόστιμο 22% έως 45%, όσο είναι δηλαδή και οι φορολογικοί συντελεστές.

Αυτό που παραμένει μεγάλο ερώτημα είναι ποιες δαπάνες θα λογίζονται για το χτίσιμο του αφορολογήτου. Άγνωστο επίσης παραμένει εάν θα ισχύουν στις δαπάνες οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, καθώς μέχρι τώρα αυτές οι αποδείξεις δεν ισχύουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Mega θα εξαιρεθούν σε πρώτη φάση όσοι είναι σε ακριτικές περιοχές και οι ηλικιωμένοι.

Από τον Ιανουάριο του 2017 και μετά θα είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση POS.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Mega εξακολουθούν και υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες του κουαρτέτου για τον ακατάσχετο λογαριασμό που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Αύγουστος, 2016, 6:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr