Στα πρόθυρα ιερού πολέμου εκκλησία και ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το «ντου» αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης – Στην επιφάνεια η καχυποψία και η δυσφορία, που υπάρχουν σε εκκλησιαστικούς κύκλους για τη στάση που τηρούν υπουργοί της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που αφορούν την εκκλησία

Ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑκαι εκκλησία, με αφορμή τα επεισόδια σε ναό στη Θεσσαλονίκη, με την κυβέρνηση να σπεύδει πάντως να στείλει μήνυμα καταλλαγής και ειρήνης, φοβούμενη ότι τυχόν μία ανοιχτή σύγκρουση σε αυτό το μέτωπο θα επιφέρει επιπλέον πολιτικό κόστος.

Τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη με την έφοδο αντιεξουσιαστών στη διάρκεια θείας λειτουργίας σε ναό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κατεδάφιση κτηρίου, όπου στεγάζονταν ορφανοτροφείο, πήραν γρήγορα διαστάσεις και έφεραν στην επιφάνεια την καχυποψία και τη δυσφορία, που υπάρχουν σε εκκλησιαστικούς κύκλους, ενίοτε και στην ηγεσία της Ιεράς Συνόδου, για τη στάση που τηρούν υπουργοί της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που αφορούν την εκκλησία, όπως για παράδειγμα στην Παιδεία.

Η ίδια η Ιερά Σύνοδος μάλιστα δυσφόρησε για το γεγονός ότι δεν υπήρξε από υπουργούς ευθεία καταδίκη της συγκεκριμένης εισβολής στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να εκδώσει μία ανακοίνωση – φωτιά στηλιτεύοντας «την ως τώρα απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης της επίθεσης από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα Υπουργούς» αλλά και την «εύγλωττη επίσης σιωπή επιστημονικών και ακτιβιστικών ενώσεων και συμβουλίων, που έχουν ως αντικείμενο τις δημόσιες παρεμβάσεις και πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η κυβέρνηση φοβούμενη ότι η υπόθεση θα πλήξει τις σχέσεις της με την ηγεσία της εκκλησίας έσπευσε στη συνέχεια να καταδικάσει την εισβολή. «Προφανώς είναι καταδικαστέο το γεγονός. Οι ναοί και οι χώροι λατρείας δεν είναι χώροι διεκδίκησης, πόσο μάλλον όταν έχουν βίαια χαρακτηριστικά. Το περιστατικό είναι προσβολή στο δημόσιο αίσθημα» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Πάντως το γεγονός ότι και οι 26 αντιεξουσιαστές εισβολείς κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας, αφήνει μάλλον ανοιχτές πληγές και την εκκλησιαστική ηγεσία να θεωρεί ότι η κυβερνητική στάση ανοχής, διαμορφώνει ένα πλαίσιο που αφήνει εκτεθειμένη σε στοχοποίηση την εκκλησία.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Αύγουστος, 2016, 9:34 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr