Θα παρουσιαστεί στην επιτροπή της Βουλής ο Σταύρος Ψυχάρης

Την πρόθεσή του να προσέλθει αύριο, παρά τα προβλήματα υγείας του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ζήτησε μέσω συνεργάτη του ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης.

Σε αντίθεση με την επιστολή που απέστειλε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή και με ιατρική βεβαίωση επικαλείτο λόγους υγείας που παρά την επιθυμία του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε μια τέτοια προφορική εξέταση και ζητούσε εάν η Επιτροπή ήθελε να απαντήσει γραπτώς σε όποια ερωτήματα θέλει να του υποβάλλει η Επιτροπή. Σήμερα, όμως, με την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε ότι λίγη ώρα νωρίτερα και ενώ από χθες η Επιτροπή είχε λάβει την επιστολή του κ. Ψυχάρη που δήλωνε την αδυναμία του να παραστεί, ένας συνεργάτης του εκδότη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με συνεργάτη της Επιτροπής και δήλωσε πως ο κ. Ψυχάρης τελικά επιθυμεί να προσέλθει αύριο στις 12 ενώπιον της Εξεταστικής για να καταθέσει.
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος είπε πως επειδή ο κ. Ψυχάρης έχει ενημερώσει και μάλιστα γραπτώς και με ιατρική βεβαίωση την αδυναμία του σε περίπτωση υπαναχώρησης θα πρέπει πάλι εγγράφως να δηλώσει με νεώτερη επιστολή ότι τελικά επιθυμεί και θα προσέλθει κανονικά αύριο για την εξέτασή του. Παράλληλα, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως μια σκέψη είναι εάν δεν μπορέσει να εξετάσει τον κ. Σταύρο Ψυχάρη η Επιτροπή να κληθεί να καταθέσει ο γιός του Παναγιώτης Ψυχάρης που μετέχει στα ΔΣ και του ΔΟΛ και της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ καθώς οι δύο όμιλοι είναι βασικοί παράγοντες εξέτασης της Επιτροπής.
Τα ερωτήματα που έθεσαν βουλευτές – μέλη της Επιτροπής είναι γιατί ο κ. Σταύρος Ψυχάρης χθες δήλωνε και μάλιστα με επισύναψη ιατρικής γνωμάτευσης ότι αδυνατεί να προσέλθει και να ανταποκριθεί στην εξέτασή του και σήμερα ο ίδιος υπαναχωρεί και δηλώνει ότι μπορεί και επιθυμεί να προσέλθει αύριο για να καταθέσει.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος πίσω από αυτές τις δύο αντικρουόμενες κινήσεις του κ. Σταύρου Ψυχάρη «είδε» κίνηση εμπαιγμού και εξαπάτησης της Επιτροπής και ζήτησε η Επιτροπή να ασκήσει δίωξη τόσο στον ίδιο όσο και στον γιατρό για την γνωμάτευση που έχει υπογράψει. Μια απόφαση που δεν ελήφθη.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και αυτός από την πλευρά του σήκωσε τους τόνους λέγοντας πως ο «Ψυχάρης εμπαίζει και ευτελίζει την Επιτροπή. Εάν δεν έρθει αύριο που έχει κληθεί να ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή του»
Η πλειοψηφία της Επιτροπής κράτησε αποστάσεις από αυτές τις ακραίες και πρόωρες αποφάνσεις των δύο βουλευτών και συμφώνησαν με την προτροπή και του προέδρου της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος να περιμένουν σήμερα μέχρι την λήξη της συνεδρίασης να έρθει η νεώτερη επιστολή του κ. Σταύρου Ψυχάρη και αύριο να δώσει και τις εξηγήσεις του σε σχέση με τις δύο εκ διαμέτρους αντίθετες βουλήσεις του μέσα σε ένα 24ωρο.

Πηγή: newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Αύγουστος, 2016, 1:38 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr