Κοτζιάς: Επιτακτική ανάγκη η αποχώρηση του στρατού κατοχής από την Κύπρο

Μετά τις πληροφορίες περί εμπλοκής της ηγεσίας του στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Το πάγιο αίτημα της Ελλαδας για αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής από την Κύπρο επαναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις πληροφορίες για εμπλοκή της ηγεσίας και αξιωματικών των κατοχικών στρατευμάτων στην απόπειραπραξικοπήματος στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για εμπλοκή της ηγεσίας και αξιωματικών των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επιβεβαιώνουν και ενισχύουν, έτι περαιτέρω, την πάγια θέση μας ότι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις της λύσης του Κυπριακού ζητήματος, καθώς αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά η ανάγκη απομάκρυνσής τους από την Κύπρο».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Αύγουστος, 2016, 3:29 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr