ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Πρόγραμμα λουτροθεραπείας για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης εφαρμόζει το πρόγραμμα: «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ» έτους 2016.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τοποθεσία: Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος»
Χρονική Περίοδος: 17/8/16 – 24/8/2016
Αριθμός Ηλικιωμένων: 30
Η διάρκεια διαμονής κάθε δικαιούχου του προγράμματος ορίζεται στις επτά (7) διανυκτερεύσεις. Η εξασφάλιση διατροφής στους δικαιούχους θα γίνεται με μέριμνα του Ξενοδοχείου και θα περιλαμβάνει απαραίτητα πρωινό, γεύμα και δείπνο.
Η συμμετοχή των φιλοξενουμένων στις λουτροπόλεις ανέρχεται στο ποσό των 8,00€ ημερησίως καθώς επίσης επιβαρύνονται και με τα έξοδα της εκάστοτε χρήσης του ιαματικού λουτρού.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:
1. Ηλικιωμένα άτομα 60 ετών και άνω και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.
2. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
3. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας του Δημοσίου
4. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για εγγραφές στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καστοριάς, καθώς και στις κοινωνικές υπηρεσίες (Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι) και ΚΑΠΗ των Δήμων της περιοχής τους.
Δικαιολογητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα :
– Αίτηση
– Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας του τελευταίου οικονομικού έτους
– φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
– φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ
– φωτοαντίγραφο απόφασης αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή φωτοαντίγραφο αίτησης για επανεξέταση από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, αν η σχετική βεβαίωση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας
– Ιατρική γνωμάτευση θεράποντος ιατρού στην οποία θα αναφέρεται η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η ανάγκη υποβολής του σε λουτροθεραπεία ή πηλοθεραπεία
Κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών στην υπηρεσία της ΠΕ Καστοριάς έως 10/08/2016
Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Καστοριάς, αρμόδια υπάλληλος κα Ρεσίνη Σοφία τηλ. 2467350284
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Αύγουστος, 2016, 1:54 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr