Μείωση 20% στις νέες συντάξεις του ΟΑΕΕ για… μια ημέρα

Όσοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από τις 13 Μαΐου και μετά θα υποστούν το «μαχαίρι» του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου

Μειωμένες έως και 20% θα δουν τις συντάξεις τους όσοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά τις 13 Μαΐου.

Η μείωση αυτή θα ισχύσει ακόμα και αν είχαν υποβάλει νωρίτερα αίτηση συνταξιοδότησης.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ η 13η Μαΐου είναι το όριο των αλλαγών που φέρνει το νέο ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου. «Αν η διακοπή της δραστηριότητας ή στην περίπτωση αυτοκινητιστών η επαγγελματική άδεια οδήγησης έχει κατατεθεί από 13 Μαΐου και μετά οι αιτήσεις κρίνονται με βάση το νέο Ασφαλιστικό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο του ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών.

Διευκρινίζει, δε, ότι ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η ασφαλιστική σχέση λήγει στο τέλος του μήνα της διακοπής του επαγγέλματος «θα εξετάζεται η πραγματική ημερομηνία διακοπής του επαγγέλματος στην αρμόδια αρχή, αν είναι μέχρι τις 12/5/2016 ή από 13/5/2016 και μετά».

Από τον νέο κανόνα δεν γλιτώνουν ούτε όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για σύνταξη χηρείας για τους οποίους το νέο ασφαλιστικό προβλέπει ότι είτε θα δίνονται για μια τριετία έως τη συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας ή και καθόλου (ορίζεται το 67ο έτος ως ηλικία για την επαναχορήγηση).

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Αύγουστος, 2016, 9:10 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr