Μαύρος Σεπτέμβρης για μισθωτούς και συνταξιούχους – Φόροι και μειώσεις εξαφανίζουν το εισόδημα – Στον αέρα 190.000 δημόσιοι υπάλληλοι

– Ο ΕΝΦΙΑ τρώει το εισόδημα, η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί τον Σεπτέμβριο
– 1.000.000 συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις στις αποδοχές λόγω περικοπών σε επικουρική και μέρισμα
– Δεν έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα για όσους υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου
– Θα επιστρέψουν στην ανεργία 100.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να αγωνιά για την πορεία των εσόδων, δεν υπολογίζει όμως ότι το επόμενο διάστημα θα είναι μαύρο για τα έσοδα των… αιμοδοτών του Κράτους.

Ο Σεπτέμβριος που έρχεται θα είναι από τους πλέον δύσκολους μήνες των τελευταίων ετών καθώς θα φέρει μειώσεις στο εισόδημα για περίπου 700.000 συνταξιούχους. Οι αλλαγές στις επικουρικές θα μειώσουν για κάποιους ως και 40% τη σύνταξη που λαμβάνουν αλλά αυτοί δεν θα είναι οι μόνοι συνταξιούχοι που θα χάσουν.

Συνεχίζονται οι αναδρομικές παρακρατήσεις στα μερίσματα 290.000 συνταξιούχων του Δημοσίου για το διάστημα Ιανουαρίου –Αυγούστου 2016 με μειώσεις στο ποσό ως και 32%, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάνε και οι αναδρομικές παρακρατήσεις στις ατομικές συντάξεις που ξεπερνάνε τα 2000 ευρώ και τις πολλαπλές συντάξεις που ξεπερνούν τα 3000 ευρώ.
Ο Σεπτέμβριος όμως κρύβει και μια μεγάλη παγίδα για 190.000 δημοσίους υπαλλήλους που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια. Μέχρι στιγμής τα ισοδύναμα που απαιτούν οι δανειστές δεν έχουν παρουσιαστεί και έτσι υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου να υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές ένστολων, δικαστικών, πανεπιστημιακών κλπ.
Ο ίδιος μήνας όμως αποτελεί ορόσημο και για περίπου 100.000 εργαζόμενους στη λεγόμενη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τον τουρισμό δηλαδή. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ περίπου 100.000 άτομα “παραδοσιακά” επιστρέφουν στην ανεργία τον Σεπτέμβριο.
Όλα αυτά την ώρα που το κράτος περιμένει ως το τέλος του Σεπτεμβρίου να εισπράξει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η οποία σε συνδυασμό με τις άλλες φορολογικές υποχρεώσεις εκτινάσσει στα ύψη τις απώλειες για το μέσο εισόδημα.

Πηγή: newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Αύγουστος, 2016, 11:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr