Φοβερή κουτοπονηριά! Με την μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, ουσιαστικά «τρώγεται» μια σύνταξη για το 2016 και μετατίθεται το έλλειμμα στο 2017!!

Σε Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή 17 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου που συνυπέγραψε, γίνεται λόγος για ένα λογιστικό τρικ της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο η πληρωμή των Επικουρικών συντάξεων να γίνεται κάθε δεύτερη εργάσιμη του επόμενου μήνα. Έτσι για το 2016 θα καταβληθούν 11 μηνιαίες συντάξεις με αποτέλεσμα οι δαπάνες του Ταμείου για πληρωμή συντάξεων να είναι μειωμένες κατά περίπου 250 εκ.€.

Οι Βουλευτές της Ν.Δ. τονίζουν πως αυτό γίνεται για να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί παρά την αλόγιστη ρευστοποίηση αποθεματικών και την αύξηση εισφορών και τις μειώσεις τόσο στις καταβαλλόμενες συντάξεις, όσο και από το νέο τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων με μειώσεις που ανέρχονται σε 37%.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Φοβερή κουτοπονηριά! Με την μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, ουσιαστικά «τρώγεται» μια σύνταξη για το 2016 και μετατίθεται το έλλειμμα στο 2017!!

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω του ταμειακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ( ΕΤΕΑ), με λογιστικό τρικ,αποφασίσατε πλέον η πληρωμή των Επικουρικών συντάξεων να γίνεται κάθε δεύτερη εργάσιμη του επόμενου μήνα. Έτσι για το 2016 θα καταβληθούν 11 μηνιαίες συντάξεις με αποτέλεσμα οι δαπάνες του Ταμείου για πληρωμή συντάξεων να είναι μειωμένες κατά περίπου 250 εκ.€. Πίσω από την κίνηση αυτή θέλετε να αποφύγετε την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που επαναφέρατε με το Νόμο 4387/2016 σύμφωνα με τον οποίο ο Διοικητής του Ταμείου υποχρεούται να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις όταν το έλλειμμα υπερβαίνει το 0,5% των εσόδων του Ταμείου και να μεταφέρετε την εφαρμογή της ρήτρας στην επόμενη Κυβέρνηση.

Το παραπάνω λογιστικό τρικ έρχεται για να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που έχετε δημιουργήσει παρά την αλόγιστη ρευστοποίηση αποθεματικών και την αύξηση εισφορών κατά 16,6%(από 6% σε 7%), τις μειώσεις τόσο στις καταβαλλόμενες συντάξεις 6% το 2015 και μέχρι 40% με τον επανυπολογισμό από 1/6/2016, όσο και από το νέο τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων με μειώσεις που ανέρχονται σε 37%.

Κατόπιν αυτών,

 

 

Ερωτάστε:

 

 1. Είναι αλήθεια ότι για τη χρήση του 2016 το ΕΤΕΑ θα καταβάλει 11 συντάξεις αντί 12 που κατέβαλε μέχρι σήμερα;

 

 1. Πώς αιτιολογείτε τα τεράστια ελλείμματα του ΕΤΕΑ και τι προτίθεστε να πράξετε;

 

 

ΌΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Αύγουστος, 2016, 2:40 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr