Αποχή των ΚΕΠ από το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Τα ΚΕΠ πραγματοποιούν αποχή σε όλους τους Δήμους της χώρας και προβάλλουν ως έναν από τους λόγους της αποχής τον φόρτο εργασίας στους 30 Δήμους (από τους 325) όπου υλοποιείται το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με αφορμή την αποχή το υπουργείο εκφράζει την εκπληξή του και σημειώνει ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του σημειώνει:

«Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει συνεργαστεί με τα ΚΕΠ στο πρόγραμμα «Μέτρα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης» και έχει αναγνωρίσει την πολύτιμη συμβολή και συμμετοχή τους στην επιτυχία του προγράμματος που ήταν εξαιρετικά δύσκολο και το οποίο ανέλαβαν τα ΚΕΠ να το υλοποιήσουν μόνον αυτά.

Για αυτό μας εκπλήσσει η σημερινή αποχή για ένα πρόγραμμα που αφορά στο 1/10 του πληθυσμού που μόνα τους αντιμετώπισαν το 2015, ενώ το σημερινό το μοιράζονται και με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των 30 Δήμων.

Είμαστε όμως εδώ για να συμβάλλουμε, με κάθε τρόπο, στην άρση των όποιων προβλημάτων, διότι η συνεργασία μας με τα ΚΕΠ ήταν πάντοτε υποδειγματική και εξαιρετικά επιτυχής.

Το πρόγραμμα του ΚΕΑ στους 30 Δήμους συνεχίζεται. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε οι ωφελούμενοι να μην ταλαιπωρούνται με χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης ενώ, συγχρόνως, να είναι δικαιότερο, εντάσσοντας στο ΚΕΑ τον πολίτη που βλέπει τα εισοδήματά του το τελευταίο 6μηνο να βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για πρώτη φορά, τα στοιχεία του νοικοκυριού εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Για πρώτη φορά, ο πολίτης παραλαμβάνει την απόφαση ένταξης/μη ένταξης στο πρόγραμμα αμέσως μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, χωρίς αχρείαστες καθυστερήσεις.

Για πρώτη φορά, το σύστημα δεν κλείνει όπως συνέβαινε με όλα ανεξαιρέτως τα προγράμματα μέχρι σήμερα. Όποτε και να παρουσιαστεί η ανάγκη, οι πολίτες θα μπορούν να αιτούνται βοήθειας και η Πολιτεία θα πρέπει να είναι σε θέση να την παράσχει.

Κατά το σχεδιασμό του ΚΕΑ λήφθηκε ιδιαίτερη μέριμνα ώστε η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και φιλική προς το χρήστη. Τα στατιστικά των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί επιβεβαιώνουν την απλότητα της διαδικασίας: από τις 14 Ιουλίου που άνοιξε το πρόγραμμα μέχρι σήμερα, στο σύνολο των 70.143 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, η συντριπτική πλειονότητα αυτών, δηλαδή οι 37.032 – πάνω από το 50% του συνόλου – έχουν υποβληθεί απευθείας από τα νοικοκυριά, 17.464 έχουν υποβληθεί μέσω των Δήμων και 15.647 αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ.

Πιστεύουμε ότι ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων έχει ήδη υποβληθεί».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Αύγουστος, 2016, 5:40 μμ. στις Κατηγορίες Χωρίς κατηγορία. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr