Ποιοι δικαιούνται το επίδομα αλληλεγγύης των 360 ευρώ

Στην Ελλάδα του 2016, όπου τα μνημόνια που επέβαλαν οι δανειστές έχουν οδηγήσει χιλιάδες στη φτώχεια, η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στην υλοποίηση ενός προγράμματος που δίνει «ανάσα» σε χιλιάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των 360 ευρώ, απευθύνεται σε άτομα άνω των 67 ετών ακόμα και ανασφάλιστους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Βασική προϋπόθεση για την κατάθεση αίτησης για την χορήγηση του επιδόματος, είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης και να έχει συμπληρωθεί το 67ο έτος ηλικίας. Την απόφαση για το επίδομα, με την καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Αναλυτικά, τα δικαιολογητικά:

-Να έχει συμπληρώσει τα 67 έτη,

-να μην λαμβάνει ή να μη δικαιούται σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα μεγαλύτερη από 360 ευρώ,

– Όσοι έχουν άλλη σύνταξη μικρότερη από 360 ευρώ, θα δίνεται μόνο η διαφορά,

-να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 έτη,

-να έχει ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 4.320 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 8.640 ευρώ, φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας κάτω από 90.000 ευρώ και τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης κινητής περιουσίας κάτω από 6.000 ευρώ

Για όσους έχουν απαραίτητα δικαιολογητικά και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ΟΓΑ του τόπου κατοικίας, εκτυπώνεται, υπογράφεται και αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΓΑ, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά είναι:

Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση για τον χρόνο έναρξης της συνταξιοδότησης και το ποσό της σύνταξης όπως και για το αν δικαιούνται ΕΚΑΣ ή πρόσφατη βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα της αλλοδαπής, από την οποία να προκύπτει ο χρόνος ασφάλισης, για όσους έχουν χρόνο ασφάλισης σε χώρα του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η βεβαίωση αυτή μπορεί να αναζητείται αυτεπάγγελτα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Αύγουστος, 2016, 1:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr