Πότε μπορεί ο οφειλέτης σε ασφαλιστικά Ταμεία να επανενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Καλά νέα μέσα στον ασφυκτικό κλοιό φόρων και εισφορών επεφύλαξε ο υφυπουργός Εργασίας Θανάσης Πετρόπουλος.

Σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη ο υφυπουργός υποστήριξε πως μπορούν να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, ακόμη και όταν έχουν απολέσει κάποιες από τις δόσεις.

Προϋπόθεση είναι να συνεχίσουν να καταβάλουν τις δόσεις που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί, αν η ρύθμιση δεν είχε χαθεί.

Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Ν.4321/2015, προβλέφθηκε η δυνατότητα καταβολής των οφειλών σε έως 100 δόσεις, με έκπτωση σε ποσοστό έως 100% επί των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, αναλόγως με το σχήμα των δόσεων που είχε επιλεχθεί και επιτόκιο αποπληρωμής 3%.

Οι ασφαλιστικές εισφορές σε καθυστέρηση πάντως, μπορούν να αποπληρώνονται με δύο τρόπους: α) Έκπτωση 25% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών εφόσον το χρέος εξοφληθεί μέχρι την 30.6.2017

2.Ένταξη του συνόλου των καθυστερούμενων οφειλών, μετά των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων στη «Πάγια» ρύθμιση με κεφαλαιοποίηση τον προηγούμενο της ρύθμισης μήνα και καταβολή αυτών σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Μετάβαση από τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» στην «Πάγια» ρύθμιση δεν επιτρέπεται.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Αύγουστος, 2016, 12:05 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr