Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Πότε θα γίνεται η πληρωμή

Σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) τα χρήματα στους δικαιούχους στην πρώτη πιλοτική φάση θα δίνονται τις τελευταίες 5 μέρες κάθε μήνα με αρχή τον Αύγουστο. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) τα χρήματα στους δικαιούχους στην πρώτη πιλοτική φάση θα δίνονται τις τελευταίες 5 μέρες κάθε μήνα με αρχή τον Αύγουστο. Όσοι δικαιούνται ποσά άνω των 100 ευρω θα δικαιούνται 50% του ποσού σε μετρητά μέσω τραπεζικού λογαριασμού και το υπόλοιπο 50% σε προπληρωμένη κάρτα. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η απόφαση για το πρόγραμμα.

Η διαδικασία Πληρωμής περιλαμβάνει την παροχή της εισοδηματικής ενίσχυσης, καθώς και τη διαδικασία καθορισμού της συχνότητας και του μηχανισμού για τη μεταφορά των χρημάτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΕΑ, οι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων. Το ποσό των εισοδηματικών ενισχύσεων καταβάλλεται κάθε μήνα με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, εντός των τελευταίων πέντε (5) ημερολογιακών ημερών κάθε μήνα.

Εάν το συνολικό ποσό της ενίσχυσης είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 100 ευρώ, το 50% του συνολικού ποσού θα δαπανάται αποκλειστικά με τη χρήση προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών πληρωμών, και το υπόλοιπο 50% μπορεί να αναληφθεί σε μετρητά μέσω χρεωστικής κάρτας από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Η χρήση αυτών των καρτών θα γίνεται χωρίς κόστος συναλλαγής για τους δικαιούχους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν έχει χρεωστική κάρτα πριν από την ένταξη στο πρόγραμμα ΚΕΑ, τότε είναι υποχρεωμένος να εκδώσει χρεωστική κάρτα. Για τους σκοπούς της εφαρμογής του προγράμματος ΚΕΑ, οι δικαιούχοι δεν θα χρεώνονται με έξοδα για τις συναλλαγές αυτών των καρτών, εκτός από τις περιπτώσεις που θα κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ Τράπεζας που είναι άλλη από αυτή στην οποία ο δικαιούχος τηρεί το λογαριασμό.

Το δικαίωμα στην εισοδηματική ενίσχυση υπολογίζεται από την πρώτη (1η) ημέρα του μήνα που έπεται εκείνου κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έγκρισής της. Αν η αίτηση εγκριθεί σε ημερομηνία μετά την πρώτη ημέρα του μηνός που ακολουθεί εκείνον στον οποίο η αίτηση υποβλήθηκε, το ποσό θα καταβληθεί στον δικαιούχο αναδρομικά. Το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης είναι 10 ευρώ το μήνα. Τέλος, η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Πηγή: newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Αύγουστος, 2016, 10:47 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr