Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως άλλος Νέρων την υπόθεση της Μαρινόπουλος

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι παρακολουθεί «ως άλλος ‘Νέρων’ το θλιβερό θέαμα» της Μαρινόπουλος Α.Ε. εξαπολύει ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την τύχη των περίπου 12.000 εργαζομένων.

Ο κ. Λαφαζάνης ζητεί άμεση παρέμβαση που όπως σημειώνει θα πρέπει να κινηθεί στους άξονες της επαναλειτουργίας των καταστημάτων και στη διασφάλιση των δεδουλευμένων αλλά και των θέσεων εργασίας. Στην αποπληρωμή των μικροπρομηθευτών και στην άμεση αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα.

«Θεωρούμε αδιανόητο», προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης, «οι μεγαλοϊδιοκτήτες της «Μαρινόπουλος» να έχουν θησαυρίσει και η επιχείρηση να οδεύει στην καταστροφή», «να μην έχουν αποδοθεί ή να αναζητούνται ταχύτατα αστικές και ποινικές ευθύνες», «οι τράπεζες, κατ’ εξοχήν γνώστες της «Μαρινόπουλος» και της αρνητικής πορείας της, να μένουν στο απυρόβλητο».

«Είναι αδιανόητο επίδοξοι συνεχιστές της «Μαρινόπουλος» να θέλουν να αναλάβουν, με εκείνο ή τον άλλο τρόπο, την επιχείρηση χωρίς καμιά δική τους συμβολή στην επανεκκίνησή της», τονίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ και ζητά από την κυβέρνηση «να παρέμβει δραστήρια και κάτι παραπάνω από τάχιστα, ώστε να εγγυηθεί μια λύση για τη «Μαρινόπουλος» που να προβλέπει:

 • Την πλήρη λειτουργία των καταστημάτων της και κυρίως την πλήρη κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων.
 • Την αποπληρωμή όλων των μικροπρομηθευτών της «Μαρινόπουλος» για τους οποίους ενδεχόμενο «κούρεμα» θα σήμαινε και τον αφανισμό τους.
 • Την άμεση αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα της κυβέρνησης Τσίπρα που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζών και σε βάρος των εργαζομένων και της οικονομίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Αύγουστος, 2016, 7:09 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery





  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr